Thank you for all the birthday wish! Cinta Strawberry pun dah balik ke rumah… so, it’s back to work everybody! :)

Sebut tentang “kerja”, ada beberapa perkara yang kita selalu dengar:

  1. Buat kerja yang kita suka (passionate), so, ia tidak menjadi satu kerja…
  2. Mulakan perniagaan kerana minat… bukan kerana duit. Duit akan datang kemudian…
  3. Kalau takde / tak tahu minat dalam apa-apa bidang macam mana nak mulakan perniagaan?

How true is it? Betul ke 3 kenyataan di atas?

Mungkin ada yang kata:

  1. Tak semestinya kita lakukan apa yang kita minat… asalkan kita mula sahaja!
  2. Kalau keadaan kewangan sedang tertekan, sudah pasti kita lakukan kerana duit dulu… bukan minat!
  3. Saya tak tau minat apa… atau terlalu banyak minat… macam mana nak mula? Tak boleh mula ke?

Apa pendapat anda pula? Kali ini sesi “bincang-bincang”… perbincangan ilmiah ;)

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang speaker pakar, penulis buku terlaris dan personaliti TV/Radio. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker majlis anda, hubungi 03-77292277.
Pendapat Anda? [55] Comments