2 big events yang melibatkan saya dalam masa terdekat ini saya ingin kongsikan… 

gu2.gif

Berita baik bagi usahawan dan juga bakal usahawan. MECD akan menjalankan program GERAK USAHAWAN NASIONAL 2007 di PWTC 

Juga, berita baik untuk usahawan & bakal usahawan Internet, kali ini, MECD memberi kepercayaan kepada saya untuk mengendalikan satu sesi. Ini menunjukkan bahawa badan kerajaan juga kini memberi peluang dan mempromosikan perniagaan Internet kepada orang ramai :)

Tarikh: 25 - 26 Ogos 
Masa: 9.00 pagi - 6.00 petang 
Tempat: Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur
Di Rasmikan: Y.A.B. Dato’ Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi

Untuk pendaftaran & maklumat lanjut, klik di sini

Sebagai tambahan, pada hari Ahad ini, saya akan berada di Singapura untuk mengendalikan satu sesi talk mengenai perniagaan Internet dalam seminar “THINK & GROW RICH” yang dikendalikan oleh Berita Harian Singapore. 

SIDANG PERANCANGAN KEWANGAN BH 2007
Tajuk: Think & Grow Rich
Tarikh: 15hb July 2007
Tempat: Raffles City Convention Centre
Speaker: Christina Chia, Adam Khoo & Irfan Khairi

Makin hari, makin banyak badan-badan kerajaan dan bukan kerajaan turut membantu dalam mempromosikan perniagaan Internet.

Jemputan saya memberi talk mengenai perniagaan Internet dan kekayaan, saya lihat dapat menambahkan kepercayaan orang ramai dalam perniagaan Internet terutama di Malaysia.

Terima kasih atas sokongan anda! :)

Tip hari ini:

Dalam Cara Promosi 101, salah satu cara mempromosikan perniagaan anda adalah dengan menyewa gerai- seperti di shopping complex ataupun tapak pameran.

Konvensyen seperti Gerak Usahawan & Think & Grow Rich merupakan tempat mengumpul orang ramai terutama usahawan atau bakal usahawan. Sekiranya pasaran anda mengsasarkan gologan ini, gerai / booth dapat disewa.

Melalui menjual melalui gerai atau booth di konvensyen seperti ini  adalah strategi yang baik oleh kerana peserta yang menghadiri dalam keadaan emosi yang “highly motivated”/ bersemangat dan sering kali akan membeli sesuatu sebagai buah tangan alang-alang menghadiri konvensyen :)

Pendapat Anda?

Tip Satu Minit yang berkaitan:
  • Sehari di Singapura “Think & Grow Rich”
  • Gerak Usahawan Nasional 2007- Part 1
  • Gerak Usahawan Nasional 2007- Part 2
  • Alang-alang jadi usahawan…