Kisah RAZZI.MUZ.IK Part 3: Launching!

Asyik business je tanpa hiburan pun, tak leh juga right? Kata mat salleh:

All work and no play makes jack a dull boy!

Maknanya mengikut Wikipedia- “Its meaning is that without time off from work, a person becomes bored and boring.”

So, kali ni, posting saya nak kongsikan klip Razzi.muz.ik, my band di Gala TV. Thanks to galaTV, Astro Awani. Di workshop Jutawan Internet, saya dah habis kena perli “nak jadi artis” dah 🙂

Bagi mereka yang tak tahu menahu, what’s going on dengan IK with the band, berikut adalah ringkasan:

  • Saya, Razzi Rahman & rakan muzik Muzamil, has a band bernama Razzi.muz.ik (hasil gabungan nama bertiga)
  • Razzi.muz.ik memainkan lagu genre rock, tetapi semuanya mempunyai mesej dan nilai positif untuk “menghargai hidup”
  • Saya selaku penulis lirik kedua buah lagu: “Selamanya” dan “Reaching Higher”
  • Lagu kami dihasilkan oleh 2 komposer popular “Selamanya” ciptaan Johan Nawawi dan “Reaching Higher” oleh Zul Mahat
  • Razzi.muz.ik see us like the “people’s band” kiranya, kita bukan sahaja kongsi mesej kami dengan orang ramai, tetapi, mesej positif anda juga kami sampaikan juga.
  • Oleh itu, that’s why our songs will be available for FREE… yup, takyah beli pun 🙂 (melainkan kalau nak cd special edition… tu belakang kira)

Baru-baru ini, thanks to the electronic, print & broadcasting media, banyak juga coverage yang kami terima. Thanks to all. Dan special thanks to semua pembaca Tip Satu Minit ni, atas sokongan, no matter what i do! 😉 Jadi rockers pun sokong gak… lepas ni kalau saya warna rambut saya hijau u all sokong gak ke? 🙂

Anyway, saya dalam Razzi.muz.ik hanyalah “part time” je, my full time is still an entrepreneur dan menjalankan perniagaan Internet 🙂 Kiranya project sampingan & experiment ni…

razzi.muz.ik

ps: Bagi anda yang takde plan ketika new year eve, join us di Restoran Rebung di Bangsar… bawak suami / isteri for a new year dinner. Chef Ismail kata he will prepare a special menu. Insyallah our brother Nizal Mohammad also will be there… so, join us for dinner & kenal-kenal 🙂 Bila lagi nak spend a night dengan kami semua!

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

43 thoughts on “Kisah RAZZI.MUZ.IK Part 3: Launching!

  1. Salam IK,lepas ni bolehlah lawan band rock yg lain cam kumpulan spider tu 🙂

    IK nak kaler rambut hijau,kenapa?mesti sebab IK nak jadi cam Hulk yer tak? 🙂

  2. congrats on the band..mesti banyk dapat respons “dah buat band pulak dah”.hehe.

    it only proves that u r successful dalam bnyk bidang which is good for role modeling untuk youngsters(jangan lepas ni masuk bidang modeling pulak.hehe)

    kaler je rambut hijau.baru stand out from the crowd.

    ape2 pun harap perjuangan bang RAZZI.MUZ.IK diterima dan dapat sokongan ramai..

    at least sokongan dari pembaca tips 1 minit always ada.;)

  3. tahniah ik coz dapat hasilkan sesuatu yang boleh dikatakan gempak..seorang jutawan internet buat band..wow seronok kalu dah kaye ni ek…jagan lupe hantar cd free kat saya..hahaha…

  4. ish, saya gurau je nak buat rambut hijau! takkan saya rambut hijau kut??

    also, masa kecil2 memang pernah berangan nak jadi artist. tapi, angan-angan je… dan tak serious seperti nak jadi jutawan. sebab tu kut jadi jutawan dulu, kemudian baru artis 🙂

    masa sekolah menengah dulu selalu kena marah dengan parents sebab malam-malam suka main guitar… deorang nak tidur pun takleh!

    -ik

  5. Nampak gayanya kita samalah ye IK. Suka main gitar malam2 dan tak kira masa. Minat yang sama lah katakan kita nie.

  6. saya memang sokong IK jadi rockers. sebab sy pun minat rock nie.

    harap dengan kemunculan razzi.muz.ik nie dpt mengubah perspektif orang ramai kat muzik rock. rock yang berunsur positif. 🙂

    p.s: selalu orang asyik pandang negatif jer kat muzik rock nie.

  7. ermm.. IK dah ada band dah. Jadi bila nak buat lagu untuk seisi workshop time rehat2 nanti. Sbb hari tu masa sy masuk workshop hanya dengar muzik KRU bersama peserta workshop yang lain. So mungkin muzik untuk workshop ada kot? muzik yang sentimental katakan sambil2 peserta minum kopi, teh dan makan juadah.

    1 lagi, bila nak buat filem ? mungkin boleh boleh gabungkan idea bersama KRU untuk buat filem yang berunsurkan animasi dalam multimedia sepertimana cicak man? sbbnya IK kan dalam bidang multimedia? Begitu juga seperti saya dalam bidang multimedia. Idea ni timbul daripada saya untuk IK pulak. hehehe.

    Ada bisnes, ada band, ada muzik , dan kena ada filem? amacam?

  8. Dari keseluruhan komen yang saya baca, dari kisah Razzi.Muz.Ik part1 hingga part3 …I would say,

    Syukur Alhamdulillah kerana ramai yang menyokong Ik involved dalam seni.

    Bagi bro Razzi, Role IK sebagai seorang motivator muda yang menjadi inspirasi kepada kita semua pastinya akan lebih berkesan lagi selepas ini.

    Malah, lagu kami serta lirik tulisan Ik amat bermakna sekali dan cukup memberi semangat kepada kami bertiga. Dan bro yakin, you all akan merasa seperti mana yang kami rasa.

    Thank you for all the support!
    http://www.razzimuzik.com

  9. i dont know what to say, cuma makin bersemangat baca post kali ni..

    sebab, saya memasang impian satu hari nanti suara saya mampu memberi suntikan inspirasi pada ramai orang di luar sana 🙂

    -ShueQry-

  10. Saya respek betul IK..

    Macam-macam idea menarik..all the best

    Lagu pun satu bentuk sumber inspirasi dan sumber semangat yang hebat jugak

  11. Asslmkum My Mentor….

    Oklah tu jadi artis…tp IK and the band pasti memeriahkan lagi industri seni sbbnya IK and the band telah menjadi artis bermotivasi yg pertama di Malaysia sbb menyampaikan lagu2 motivasi dan boleh memberi semangat kpd kita semua terutama sekali pd pasukan bolasepak negara kita yg terlalu dahagakan motivasi utk mencapai kemenangan. Insyallah saya akan ke restoran Rebung dimalam sambutan tahun baru..so jumpa disana…

    wslm

    -Idham-

  12. akum ,
    alahai knapa la you all semua dpt sambut new year eve kat chef Ismail place .mesti happening . saya gak yg jauh kat Borneo ni . apapun congrats & terima kasih byk2 kat Bro IK kerana sudi berkongsi knowledge dan sentiasa tampil dgn idea yg fresh . Good luck with the Band & Happy new year 2009!!
    best regards,

  13. salam sejahtera dan selamat meyambut maal hijrah kepada semua yang tersayang …….dan haraf maaf …kerana sekarang saya berada di bangkok … dalam belajar ……

  14. Pergh!!! Power tu IK kita dah jadi artis pulak..hehheeh 🙂 Nanti jangan lupa upload rakaman sessi tu kat sini yerk..boleh kitorang yang tak sempat ke Restoran Rebung tu nonton persembahan band IK tu..

  15. Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430
    & Selamat Tahun Baru 2009!
    syabas IK & razzi.muz.ik
    satu lagi teknik list building yang baik.
    btw lagu reaching higher ada potensi meletup.
    selamat & syabas sekali lagi

  16. Salam IK,tak sangka IK boleh minat dengan muzik.Saya ingatkan dalam kehidupan seorang jutawan macam anda cuma INGAT kerja untuk mengumpul harta jer..tak suka bersosial atau berkawan..tabeklah

Leave a Reply

Your email address will not be published.