3rahsia

3 RAHSIA kejayaan Irfan Khairi?

3rahsia

Baru-baru ini saya mendapat soalan di #TanyaIKLive “Apakah Rahsia Kejayaan Irfan Khairi”. 

Bagi saya, dah tiada rahsia lagi oleh kerana sejak 2005 lagi Alhamdulillah saya telah mengendalikan beratus program kongsikan langkah kejayaan juga menulis 7 buah buku kejayaan. Tak kira beribu artikel yang telah saya tulis untuk blog, artikel majalah dan juga video-video di YouTube dan Facebook.

Untuk menjawab apakah RAHSIA kejayaan, ianya telah dikongsikan selama ini.

Namun, sekiranya ingin ringkaskan kepada 3 strategi yang selalu saya amalkan untuk mencapai sesuatu matlamat, yang kecil ataupun besar, maka 3 strategi itu saya ringkaskan kepada…

1. Tetapkan matlamat yang jelas

Pastikan mempunyai matlamat yang jelas. Bukan sahaja jelas, tetapi yang sangat jelas sehingga kita sendiri boleh melihat segalanya dengan terperinci- apa yang hendak dicapai, bila hendak di capai dan segala perancangan yang perlu dilakukan untuk mencapai matlamat tersebut.

Segalanya perlu jelas.

Lebih jelas, maka, lebih mudah untuk melihat jalan cara mencapainya. Matalamat yang samar-sama, tarikh deadline yang samar-samar dan perancangan yang samar-samar pastinya peluang untuk mencapainya juga samar-samar!

2. Usaha dengan konsisten

Tiada jalan pintas mencapai matalamat dan kejayaan. Usaha perlu konsisten untuk memastikan perancangan yang jelas telah dilakukan akan diusahakan. Dengan mempunyai perancangan yang jelas, di mana setiap langkah dan cara ditetapkan, usaha akan menjadi semakin mudah.

Luangkan banyak masa untuk perancangan yang jelas- seperti menghasilkan jadual kerja yang lengkap untuk minggu-minggu yang akan datang kerana ini akan memudahkan lagi usaha yang konsisten.

Sekiranya tidak merancang usaha, maka kita merancang usaha untuk gagal!

3. Ubah sampai dapat!

Adakalanya (selalu juga) apa yang dirancang tidak menjadi. Apa yang di tujukan tersasar. Adakalanya tersasar jauh, adakalanya tersasar sipi-sipi sahaja. Namun, itulah hakikatnya perjalanan mencapai kejayaan.

Perjalanan bukanlah lurus dan mudah sahaja, tetapi ada pelbagai rintangan sepanjang jalan yang tidak diduga dan tidak termasuk dalam perancangan yang kita lakukan. 

Apa yang penting adalah, kita perlu sedia dan fleksibel untuk berubah cara, teknik, kaedah dan strategi untuk mencari jalan lain, supaya tercapai juga matlamat yang telah kita tetapkan. Dari masa ke semasa, audit dan lihat semula usaha dan perjalanan yang telah dilakukan. Perlukah sebarang perubahan supaya masalah yang terjumpa akan menjadi penyelesaian?

Kejayaan telah dicapai oleh ramai orang. Dan sekiranya dilihat orang-orang yang berjaya dalam bidang masing-masing, adalah mereka yang mempunyai matlamat, berusaha dan sanggup berubah untuk mencapai juga matlamat yang ditetapkan!

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan Internet atau kembangkan perniagaan sedia ada anda, sertai saya selama 9 bulan di Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial.

Ramai yang telah berjaya memulakan perniagaan mereka dan menjana pendapatan melalui program ini.  Klik di sini untuk maklumat lanjut atau hubungi 03-77292277 untuk sebarang pertanyaan

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

One thought on “3 RAHSIA kejayaan Irfan Khairi?

  1. saya ada lagu buat sendiri…tapi saya x da modal….mcm mne bleh sye dapat kan modal untuk buat lagu sye ni…tajuk lagu sye berjodul..cintamu selalu dihatiku

Leave a Reply

Your email address will not be published.