5 tip motivasi @ Facebook Irfan Khairi

Untuk jadi kreatif, fikir seperti kanak2. kanak2 tidak meletakkan had dalam fikiran mereka. kita yang dewasa akan selalu fikir- boleh ke berjaya? nanti apa orang kata kalau kita berjaya? kalau buat camni boleh tak? Kanak2 tidak meletakkan had, sebab tu kanak2 kreatif!

Hargai diri kita sendiri. Bila kita menghargai diri, kita akan dapat melihat potensi diri kita. Yakin bahawa we are great and can do great things with great results. Keyakinan dalam diri sendiri adalah kunci utama kejayaan!

Bila ada yang tidak menyokong usaha kita untuk berjaya, berbanyak bersabar. tambahan lagi mereka yang rapat dengan kita. sekiranya anda ada kenalan, ahli keluarga, suami atau isteri yang berusaha untuk berjaya- berikan sokongan yang terhebat sekali. ianya adalah pemberian yang tidak ternilai! rezeki pastinya berganda dengan sokongan orang tersayang. 😉

Have fun! senyum selalu! tak perlu lah serious sangat dalam hidup. bila kita gembira & berseronok melakukan apa yang kita suka, insyaallah rezeki akan berganda datang kepada kita 😉

Ada kalanya, terdapat kata2 negatif orang lain diberikan pada kita. apa anda perlu buat? buat tak tau sahaja… TAKDE MAKNANYA. apa yang penting, jangan sampai kata2 negatif itu memasuki diri kita sendiri sehingga kita percayakannya dan mula ragu2 kebolehan sendiri!

Join me di Facebook http://www.facebook.com/irfankhairi.fb dan ‘Share’ artikel ini di facebook anda! 😉 -ik

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

13 thoughts on “5 tip motivasi @ Facebook Irfan Khairi

  1. Ya IK 😉

    Saya memang sentiasa mengikuti tips-tips yang Ik beri.

    Teruskan usaha moga memberi faedah bersama 🙂

  2. Tips ini sesungguhnya memang simpel, tapi bukan mudah juga untuk melaksanakannya. Namun kita tetap perlu berusaha. Terima kasih IK atas tips2 yang hebat ini.

  3. adoi…memang the basic tips laa dari abang IK kita.

    yang plg saya suka,time org kaat mcm tu…nasihat abang..buat tak tahu jerrr..

    ah2 kan.buat apa kita nak ambil hati sgt…kalau untung kita yang merasa….;)

    thanks abang…saya nak kongsi tips dengan yang subscribers nanti 😉

  4. hmmmm….macam mana pula kalau orang itu selalu dibuli,diperlekeh???keyakinan akan hilang…semangat akan hilang…malah tidak ada kata2 semangat langsung sepanjang dalam hidup ini…jadi keyakinan akan 0%..

  5. skrg ni ramai org suka pakai auto responder
    sbb kat software tu dah ada banyak senarai email org yang tak kita kenali.Masalhnya bila kita hntr email pada org yg tak kita kenali kan dikira SPAM tapi kenapa ramai org buat,tak salah ke?

  6. IK, tips yg nombor 5 memang ada benarnya… kadangkala bila orang lain memberi kata2 negatif ia akan sedikit sebanyak mengganggu fokus kita utk berjaya.

  7. Ye setuju sangat..

    Satu ketika sya tak pernah rasa malu nak promote insurans pada orang yg sy tak kenal, tapi ada ketika sy malu nak cakap insurans dengan kawan kawan rapat saya!!

    Kenapa yer Khairi ?

  8. Tips motivasi yang sangat menarik…paling sokong tips terakhir. Jangan jadikan ketakutan pada orang sebagai penghalang untuk kita berjaya 🙂

    Syed Fauzi

Leave a Reply

Your email address will not be published.