Cara buat duit menggunakan YouTube!?

HANYA BEBERAPA TEMPAT TINGGAL SAHAJA! Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula Sabtu, 30hb Jun ini! Klik di sini sekarang! atau kami di 03- 77292277. *Hubungi kami untuk Ramadhan Special PROMO- Pemberian Percuma bernilai RM3,800 dan berbuka puasa bersama IRFAN KHAIRI!*

Ramai yang ingin tahu, apakah caranya untuk menjana pendapatan melalui YouTube?

Ya, platfom video online kesukaan ramai, memang kita tidak lekang sentiasa menonton video-video yang ada d YouTube. Dan adakalanya kita tertanya juga, mereka yang meletakkan video di YouTube, dan mereka yang dikenali sebagai “YouTube stars” ni, bagaimana mereka menjana pendapatan?

Ada antara mereka menjana pendapatan beribu dan berpuluh ribu USD setiap bulan dengan hanya upload video-video di YouTube.

Jadi, anda pun terfikir… apakah caranya jika anda juga ingin menjana pendapatan melalui YouTube?

Seperti cara menjana pendapatan yang lain, ianya bukanlah sesuatu yang mudah. Pastinya memerlukan usaha anda juga, terutamanya menghasilkan video-video yang ditonton ramai.

Sekiranya anda hasilkan video dan penonton sekadar 2-3 orang ahli keluarga kita sahaja, macam mana nak menjana pendapatan betul tak? 🙂

Video-video anda perlu mempunyai beratus atau beribu views. Lebih banyak views, lebih banyak pendapatan yang anda boleh dapat.

Tetapi, kali ini, saya ingin kongsikan langkah pertama anda bagaimana anda boleh mula menjana pendapatan mealui YouTube.

Langkah pertama…

Untuk mula menjana pendapatan di YouTube, anda perlu mempunyai channel YouTube anda sendiri, dan mula upload video-video yang anda hasilkan.

Cari topik perkongsian yang menarik minat anda. Ataupun sekiranya anda ahli muzik, upload video-video muzik anda. Apa sahaja yang anda upload, tidak kira apa, video cucuk tanam, memasak, silap mata, lawak jenaka, dan sebagainya, yang penting video-video anda dan channel anda menarik minat orang ramai untuk tonton video dan subscribe kepada channel anda.

Ini kerana…

Langkah kedua…

YouTube telah meletakkan syarat sebelum membenarkan anda mula menjana pendapatan. Luangkan masa anda untuk hasilkan video-video menarik dan tambahkan llebih ramai subscribers video anda.

Sehingga anda mendapat sekurang-kurangnya 4,000 jumlah views terkumpul dari video-video anda dan lebih dari 1,000 subscribers channel YouTube anda, baru YouTube akan masukkan anda ke “YouTube Partner Program”.

Apabila anda diterima di YouTube Partner Program, baru lah anda akan dapat mula menjana pendapatan di YouTube!

Langkah ke tiga…

Apabila anda dapat memasuki “YouTube Partner Program”, hasilkan lebih banyak video-video yang menarik orang ramai.  Sepertimana yang saya sebutkan, pastinya lebih ramai orang menonton video-video anda, maka lebih banyak pendapatan anda akan jana melalui YouTube.

Dari mana pendapatan itu di janakan? Melalui iklan banner yang terpapar di bawah video-video anda, serta iklan yang terpapar “Skip Ad” sebelum video anda dimainkan. Itulah punca pendapatan anda di YouTube seperti contoh di atas!

Itulah caranya menjana pendapatan di YouTube. Jangan lupa share artikel ini sekiranya ia memberi manfaat!

Tetapi, sebenarnya di Internet, ada lagi banyak cara yang lebih mudah dan pantas dalam menjana pendapatan. Ingin tahu lebih lanjut? Klik di sini…

HANYA BEBERAPA TEMPAT TINGGAL SAHAJA! Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula Sabtu, 30hb Jun ini! Klik di sini sekarang! atau kami di 03- 77292277. *Hubungi kami untuk Ramadhan Special PROMO- Pemberian Percuma bernilai RM3,800 dan berbuka puasa bersama IRFAN KHAIRI!*

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.