Iklan yang pasti menarik pelanggan

Tidak kira media apa yang anda gunakan, terdapat 3 kunci kepada iklan yang berjaya. Kunci-kuncinya adalah:

“¢ Cipta keseronokan
“¢ Beri berita
“¢ Menyeru ambil tindakan

Sebagai contoh, lihat iklan ini:

“Jutawan Internet Malaysia mendedahkan Cara Memulakan Perniagaan Internet yang Menguntungkan dari Rumah dalam Masa 7 Hari! Sertai Workshop Jutawan Internet hari ini”

Ia mengandungi ketiga-tiga kunci iklan yang efektif di atas. “Jutawan Internet Malaysia”- memberi berita. “Cara Memulakan Perniagaan Internet yang Menguntungkan dari Rumah dalam Masa 7 Hari!”- mencipta keseronokan. “Sertai Workshop Jutawan Internet hari ini”- menyeru ambil tindakan.

Itulah rahsia pengiklanan yang berkesan 🙂

Sekiranya anda mendapati tip ini menarik, maka, di Workshop Jutawan Internet, anda akan dapat lebih banyak tip lagi untuk melipat kali gandakan perniagaan Internet dan bukan Internet anda! Klik di sini (satu lagi contoh iklan yang mengandungi 3 kunci tersebut!) 🙂

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

28 thoughts on “Iklan yang pasti menarik pelanggan

  1. 3 kunci ini juga saya gunakan di website saya 🙂
    Kalau tgk kulit buku Rahsia Jutawan Internet terbongkar juga memberi impak untuk orang membeli. Ini kerana ia mempunyai 3 kunci menarik minat pembeli. Tahniah!

  2. Tips yang Irfan berikan memang tepat dan padat.Dengan ayat yang pendek,tepat dan ringkas dapat menarik pelanggan daripada ayat panjang berjela tapi tidak mencapai sasaran sebenar.Kalau ada contoh ayat dari rakan-rakan yang lain?

  3. Terima kasih Irfan. Tips yg cukup jelas , bermakna dan tentu sekali dapat membantu pengunjung dilaman blog ini!!!

  4. Kadang-kadang jika direnungkan, tips yang Irfan berikan bukan lah satu perkara yang luar biasa bagi manusia..cuma masalahnya kita semua tak pernah terfikir..ini mungkin kerana kita tidak mempunyai ilmu yang sehebat irfan. sehinggakan perkara semudah itu pun tidak pernah terlintas di fikiran kita. So tips seterusnya ialah berkawan dengan jutawan dan berfikir seperti jutawan..dan kalau sanggup…berlagaklah macam jutawan..ehehehhe…insyallah idea dan fikiran seperti jutawan akan terbenam dalam otak kita…..

  5. Tips ini dapat membantu saya dari segi copywriter yang tersedia lemah 🙂 Tq encik jutawan!

    Sekurang-kurangnya dapat memberi idea untuk mereka-cipta ayat yang mampu menarik perhatian pelawat 😉

  6. Terima Kasih Irfan!
    Semoga dengan kemurahan Irfan ini, saudara akan lebih banyak mendapat idea, ilham, ilmu dsb! 🙂 Ni yang buat saya lagi berusaha nak kumpul dana untuk ke workshop Irfan ni!

  7. Tips yg Irfan bagi memang tepat dan berkesan! Izinkan saya tambah lagi sikit, utk menjadikan iklan lebih berkesan perlu ada formula A.I.D.A

    Apa tu?

    A=attention (perhatian)
    I=interest (minat)
    D=desire (keinginan)
    A=action (tindakan)

    Iklan yang menarik perlu menarik perhatian, menimbulkan minat dan keinginan, then bagitau apa tindakan yg perlu dilakukan

  8. alhamdulillah suatu tips yang berguna. Kalu gini …

    Satu-satunya di Malaysia !
    Semua tempahan dari Semenanjung Malaysia akan dihantar terus ke alamat anda dengan PERCUMA.
    Tempah segera utuk hari bahagia anda.
    (dipetik dari website http://www.kadjemputan.com.

    cukup ke 3 syarat tu?

  9. Hi, Irfan,

    Gembira rasanya sebab bertuah dapat menyertai kursus internet playshop di Holiday Villa awal Julai lalu. Em…saya dah register domain name, tapi content web a bit difficult, so belum siap lagi. Irfan ada affiliate program tak?Bukan semua orang tau tentang peluang ini seperti saya, telah tengok Irfan dan Azizi Ali di TV3 lebih setahun lalu tapi baru tahun ini saya sedar, oh! Di sini boleh jana pendapatan dengan lebih mudah, why not start today?

    TQ

  10. sgguh saya tak sangka apabila jumpa laman web yg begitu berguna bg saya.memandangkan saya baru mula mmebuka perniagaan baru… idea2 dan tips sgguh berguna terima kasih.. idfan

  11. saya dah pun try kaedah irfan ttg buat biz tanpa produk n perkhidmatan sendiri tapi makan komisen je.mmg mashuk..takde laman web sendiri pun boleh buat biz.mmg senang.
    sebenarnya kalau kita perhatikan betul2 nak buat duit dalam internet ni kenalah ada list prospek yg banyak.

    list = duit

    lebih banyak list yang kita ada semakin banyak la potensi income kita.so start dari sekarang mulalah kumpul list sebanyak yg mungkin.kepada sesiapa yg suka berkongsi ilmu tentang kewangan n tips kekayaan boleh la email saya di blackcoda01@yahoo.com

  12. salam..sye mempunyai masalah untuk meghasilkan iklan yang menarik bagi pameran keris yang akan saya diadakan.saye tidak tahu macamane untuk menghasilkan iklan yang bagus…
    blh bagi cadangan x?ape yang perlu sye buat…

  13. salam, sy mempunyai masalah untuk menghasilkan iklan yg menarik untuk pusat jagaan pesakit mental sy, sy tidak tahu macam mana nak membuat ayat yg menarik untuk di iklankan. boleh bagi satu ayat yg menarik untuk sy iklankan? tq..

Leave a Reply

Your email address will not be published.