Mengiklan melalui brochure dan pamplet sering di lihat sebagai tidak efektif- mungkin kerana sekiranya kita sendiri menerima brochure atau pample, kita akan terus buangnya ke tong sampah!

Brochure dan pamplet boleh menjadi teknik promosi yang efektif sekiranya digunakan secara betul. Brochure dan pamplet amat efektif sekiranya di beri pada pasaran yang tertumpu.

Sebagai contoh, untuk mempromosi Workshop Jutawan Internet, brochure diberikan kepada mereka yang pernah menghadiri kursus atau seminar sebelum ini. Sekiranya menjual buku, maka, brochure diberi kepada pelawat kedai buku sahaja. Sekiranya menjual peralatan komputer, berikan brochure pada mereka yang mempunyai komputer.

Di sini anda perlu bekerjasama dengan peniaga lain yang menjual produk dan perkhidmatan yang seiring degan industri anda. Lakukan sistem barter- anda memberi brochure rakan niaga kepada pelanggan anda, dan rakan niaga anda pula memberikan brochure anda kepada pelanggan mereka- promosi efektif yang berkos rendah!

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

Pendapat Anda? [21] Comments