Nama Perniagaan Anda

Dalam menamakan perniagaan anda, pastikan nama perniagaan anda mempunyai kaitan dengan fungsi perniagaan anda.

Satu kesilapan dalam menamakan perniagaan adalah memberi nama yang tiada kaitan dengan perniagaan yang di jalankan. Nama perniagaan anda juga bertindak sebagai strategi promosi perniagaan anda. Nama yang efektif adalah apabila nama perniagaan anda disebut, fungsi atau industri perniagaan anda turut diketahui. 🙂

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

117 thoughts on “Nama Perniagaan Anda

  1. saya ingin mencari nama yg. sesuai untuk nama syarikat dan nama kedai. perniagaan saya ada kaitan dengan costium tarian tradisional dan costium karektor. sekiranya ada membuat bengkel disekitar johor bahru saya ingin turut serta. TQ

  2. saya nak minta cadangan nama daftar niaga saya. saya menjual barang-barang bayi dan kelengkapan ibu. saya jg menjual mknn kesihatan qaseh gold dll. please bg cadangan..nk daftar niaga secepat mungkin sbb nk join vendor. tqvm

  3. salam. sy nk mintak pendapat tuan untuk suggest nama syarikat yg sesuai untuk sy. hanya menjalankan perniagaan milikan tunggal. menjual kasut lelaki, pakaian wanita dan sbg. terima kasih 🙂

  4. Saya dan suami nak bergabung perniagaan dengan satu nama saja.perniagaan suami berkaitan dengan it macam jual barang2 computer manakala saya lebih kepada fesyen tapi saya buntu nak letak nama ape…

  5. Salam sy ingi mencari nama sesuai dgn perniagaan sy .sy menjahit pakaian boleh katakn semua jenis jahitanlh
    tq

  6. assalamualaikum..sy bru nak mula buka syarikat sendiri bgi syt. kontraktor..apa nama yang bgus tuk di jdikan nama berniagaan iya

  7. assalamualaikum,
    saya baru memulakan perniagaan kedai makanan.sy buntu utk namakan kedai makanan sy.harap dpt bantu

  8. Mcm mana cara utk cari nama yg sesuai dgn kedai yg menjual baju tudung dan aksesori wanita

  9. A?salammualaikum saya ni peniaga foodtruck yg menjual kebab,burger,ice blended dan minuman ringan.saya ingin mencari suatu nama yg unik untuk saya gunakan pada foodtruck.foodtruck menggunakan sticker utk pengenalan perniagaan

  10. hye, boleh minta pendapat sikit? saya bercadang nak jual barang2 kreatif yang saya buat sendiri, kain bju(yang saya jahit sendiri) and macam2 lagi lah. Nama apa yg bgus he?

  11. Assalamualaikum saya ingin memulakan perniagaan perfume….produk tersendiri….semua jenis jenama akan tetapi saya buntu memikirkan sesuatu nama yang unik untuk produk saya…harap dapat membantu

  12. Slm tn sy bercadang nak buka perniagaan ala trading produk kesihatan wanita iaitu tuala pelekat wanita,cucian,permakanan penjagaan dalaman dan luaran wanita.blh tn cadangkan nama syarikat yg sesuai utk sy.terima kasih.

  13. Salam…saudara irfan sy nak minta pandangan tentang nama syarikat…sy ingin buka satu syarikat yg jual pelbagi seperti butik,kelas tuisyen,produk kecantikan dan beberapa lagi…dah banyak nama sy buat tp rasa xsesuai…boleh tak saudara irfan bantu sy…terima kasih..

  14. Salam…sy ingin mendaftar syarikat atas nama saya sendiri untuk buat online bisnes. boleh tak kalau saya guna nama lain sebagai tagline untuk komersil.terima kasih

  15. Assalam saudara Irfan….saya peniaga kecil kecilan dalam bidang fashion, jahitan dan makanan. saya ingin mendaftar syarikat untuk memulakan perniagan online….masalahnya saya masih buntu memikirkan nama syarikat yang sesuai untuk menggabungkan semua produk dalam satu syarikat…..klau boleh nama yang berunsurkan islamic atau nama yang sedap didengar. harap saudara dapat membantu..
    Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.