Pengumuman: IrfanKhairi.com cuti :)

Pengumuman:

Tak lama lagi, mungkin anda tak dapat access IrfanKhairi.com / Tip Satu Minit ini. Sebabnya, IrfanKhairi.com dalam proses pemindahan server 🙂

Jadinya, akan mengalami down time selama 24-72 jam…

ps: Kiranya ini akan menjadi first time IrfanKhairi.com down selama 2-3 hari sejak tahun 2006!

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu usahawan online berjaya. Kini, beliau menjalankan perniagaan di Dubai dan berulang alik Kuala Lumpur - Dubai menajalankan penriagaan di dua benua. Untuk daftar program bersama Irfan Khairi, lawati http://www.OpenEducation.com.my

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu usahawan online berjaya. Kini, beliau menjalankan perniagaan di Dubai dan berulang alik Kuala Lumpur - Dubai menajalankan penriagaan di dua benua. Untuk daftar program bersama Irfan Khairi, lawati http://www.OpenEducation.com.my

11 thoughts on “Pengumuman: IrfanKhairi.com cuti :)

  1. Baru je baca perkembang terbaru IK mengenai razzi.muz.ik di facebook.

    Moga pemindahan server berjalan dengan lancar. Saya pun baharu sahaja berpindah server.

  2. STATUS UPDATE:

    Pemindahan server telah dilakukan 🙂 Saya request dilakukan masa semua orang tengah tido, dan alhamdulillah… dapat dilakukan dalam masa 4 jam sahaja 🙂

    Cuma, sekarang, tengah sesi testing server… kalau semua ok, kira 100% back in business 😉

  3. IK, skrg ni musim masalah server lah. Bukan satu, tapi banyak company. Pelik, tp tu lah hakikatnya. Masalahnya sama iaitu problem disk/server crash dan seumpamanya.

    Salah satu web saya pun baru pindah ke host lain semalam sbb tak tahan dgn server sedia ada yg asyik down byk kali. Lama pulak tu.

    So kepada pemilik laman web semua, pastikan ada backup database dan files laman web anda. Kalau tiba2 web anda hilang, menangis tak berlagu la.. 😀

    ps. Rasanya dah ok kot server baru ni. Laju je.. 😉

  4. Yes, memang kena rajin buat backup. macam saya punya blog ni sejak 2006, kalau hilang semua database tanpa backup, memang kes naya 😉

    Dalam buku RJJIT pun saya sebut about backup…

    -ik

  5. Salam Saudara IK,

    Saya pn baru je buat pemindahan blog saya ke sever baru. Mula-mulanya gelabah dan risau gak pasal proses pemindahan ni byk melibatkan perkara teknikal. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar… dan rasanya takler sesusah mcm yg selalu dibayangkan… bila dah cuba baru tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.