Promosi mesej yang sama

Satu kesilapan dalam mempromosi kan sesuatu perniagaan (perniagaan Internet dan juga bukan Internet) adalah kekerapan menukarkan mesej promosi yang di sampaikan.

Sebagai contoh, minggu ini dalam mesej promosi, menekankan mesej A. Minggu kedua menekankan mesej B. Minggu ketiga menekankan mesej C. Dengan harapan, bertukar-tukar mesej sebegini kerap dapat memberi prospek lebih banyak maklumat.

Kajian menunjukkan bahawa 90% daripada apa sahaja mesej promosi akan dilupakan oleh prospect dalam masa 2 minggu yang pertama!

Oleh sebab itulah, dalam mempromosikan perniagaan anda, anda perlu berulang kali menyampaikan mesej yang sama supaya dapat menanam mesej tersebut di dalam fikiran prospect anda.

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

18 thoughts on “Promosi mesej yang sama

  1. Betul tu…mesej yang sama juga melambangkan bisnes itu bagus. Kalau selalu tukar, nanti orang perasan asyik tukar strategi sebab bisnes tak bagus.

  2. nampaknya kena banyak belajar lagi nih… nak kena maintain menda promosi yang sama setiap masa… melekap dalam minda separuh sedar…

    cantiiiikkkkkkk…!

    wasalam

  3. tapi makin lama saya dapati trlalu banyak promosi/bisnes internet bagai cendawan tumbuh..

    kalau semua nak jadi macam irfan ni..siapa pulak nak jadi pelanggan?

  4. biarlah kita tumpukan satu perkara yg jelas dan tepat,
    drpd
    banyak perkara, tapi tidak berkualiti.

    tq for the tips today.

  5. bile kite sentiase bawak mesej yang same…maka org akan ingat…macma iklan dalm tv lah….sentiase di ulang-ulang…betul ckp tu….

  6. Assalamualaikum…

    Oh… terima kasih banyak . kalau tak bagi tau, mmg saya tak tau mungkin rakan-rakan yang lain ramai yang tak tau. tima kasih…lah sekali lagi

  7. Memang tak dapat dinafikan,kerap menyampaikan mesej yang sama terhadap sesuatu produk/perkhidmatan secara berulang dapat memberi kesan yang mendalam terhadap pengguna.

  8. Memang benar apa yang dikatakan oleh Tapi masalahnya bagaimana untuk menghasilkan ayat promosi yang power2 yang boleh memberikan kesan pada jantung hati mereka.

    Sasterawan internet kot…

  9. sy setuju kita mesti ulang-ulangkan mesej/promo kpd target group. tapi pd pendapat sy, setelah beberapa lama (say..after sebulan dua), kalau hasil kurang membrangsangkan, kita perlu juga ubah mesej yg kita sampaikan tu. who knows, mungkin mesej yg kita sampaikan seblum ni x cukup power/ada kekurangan d mana-mana. apa pendapat ?

  10. saya sangat teruja dg tip-tip di sini… rupa-rupanya terlalu banyak perkara yg saya tak tahu berkenaan internet & perkara yang berkaitan dengannya…

  11. minda separa sedar akan keliru jika kita tukar sini sana sinun.
    buat kerja yang sama akan menyebabkan minda separa sedar bekerja lebih.mcm ive kereta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.