Sebelum dan selepas SOHO IK

Seperti yang di janjikan, ini dianya update “Dekor bersama IK” 😉

Sebelum…

Dan selepas…

sohodone.jpg

Alhamdulillah, selepas 2 minggu sibuk dengan proses pindah rumah, finally SOHO saya pun dah sedia… itulah “view” saya ketika buat kerja dari rumah. sekarang ni menulis blog ni pun, camtu lah view saya…

As you can see, bilik saya penuh dengan apa yang saya minat… hujung sana, designer chair and guitar untuk melayan lagu. Belah kanan tu, meja pool, bila time-time penat buat kerja, boleh main pool kejap ;). On the table, ada my ipod- tak leh tinggal punya… d IK’s best friend 😉

Tip hari ini…

Kerja, kerja juga… tapi ada masanya kita perlu rehat dan lakukan apa yang kita minat. Kalau kerja 24jam tanpa berhenti pun, tak bagus juga. Take a break… dengan hanya taking a break daripada kerja, anda akan boleh mula kembali fresh dan produktiviti pula meningkat. Dan break terbaik adalah dengan melakukan apa yang kita minat…

ps: Oh ya.. bahagian kanan bilik saya (tak terlihat di gambar) terletaknya saya punya library. Gambar yang ni saya simpan dulu sebab tak surprise la kalau tunjuk semua kan? 😉 Buku-buku yang kat lantai dan juga dalam kotak di gambar “Sebelum” semuanya tersimpan di home library saya… insyaallah lain kali boleh update!

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

40 thoughts on “Sebelum dan selepas SOHO IK

  1. kemas dan tenang suasana soho sifu IK.siap ada pool lagi.all the best untuk IK.thanks juga sebab sebab blog IK la saya mula menceburi bidang perniagaan internet setelah lama menjadi pemerhati.sebelum ini saya pembaca setia tips kewangan IK tapi sekarang aktif untuk respon setiap tips IK.thanks.

  2. Tahniah IK,

    Akhirnya SOHO tuan berjaya disiapkan..

    Semoga dengan SOHO baru ianya bakal menghasilkan produktiviti yang lebih lagi 🙂

    Salam kekayaan,

    THINKERICH

  3. Akhirnya siap juga IK kemaskan SoHo IK

    Dapat juga kami pembaca setia blog ini lihat keadaan Soho IK

    Apa yang saya dapat belajar ialah keseronokan bekerja sendiri di rumah

    Kita boleh wujudkan suasana mengikut citarasa sendiri

    Untuk keselesaan kita semasa buat business

  4. Siap ada meja pool lagi!Dasyat!

    Tapi kan IK,disiplin kena kuat la kan?Nanti baru nk start buat keje,ada banyak pulak distraction……hehe gitar la,pool la

  5. bagus..bagus..bagus… nampak lebih kemas & selesa utk memulakan kerja… tp pelik gak la, takkan irfan keja guna notebook je? takde PC ker? kalau saya mmg tak selesa kalau notebook je… mesti nak guna dua dua sekali ( macam bz sgt la aku ni 🙂 ) anyway, bila nak tunjuk side yg kanan tu plak?

  6. salam IK,
    hyeee wahhh cantiknye SOHO IK….
    Terkejut jugak saya, dulu bg saya Merah Panas,
    Tp bila tengok Deko yang IK buat ni, saya boleh terima yang wane merah ni mmg myerlah….

  7. yup… memang benar, kalau kita punya work place menarik, ia juga jadi motivasi bagi kita untuk lakukan kerja dengan lebih hebat. sekarang ni, memang bertambah semangat lah saya lakukan kerja 😉

    … and yes, saya guna laptop je. takde desk top sebab saya banyak travel around. sennag bawa laptop 😉 takkan nak bawak desktop pula…

    insyaallah nanti saya letak gambar library lak…
    -ik

  8. Bila buat apa yang kita suka, yang kita minat ketika time bekerja, membuat minda jadi relaks.

    Kesannya work flow mengalir lebih lancar, makin bersemangat. Tak sedar dah 12-15 jam ngadap laptop sepanjang hari.

    Sekarang ni saya online dari bilik tidur, laptop kat atas bantal! Saya berazam nak bina satu bilik kerja macam ofis IK ni.

    -Qistina-

  9. Nih kalo Dafi AF nampak sure dia kata BAIK PUNYER… hehe anyway tahniah IK memang class dan skrg nih saya pun bercita2 nk upgrade kan SOHO saya. TQ

  10. wwaaaahh..cantiknyer bilik abnag Irfan..cmni eh bilik org jutawan..

    abang mmg guna laptop ek…sebelum ni abang ckp rumah abang banyak komputer..mane pegi komputer2 tu???

    p/s:abang nak tengok dapur lak le tak bang?

  11. Saya sebelum tue mengucapkan terima kasih abang irfan kerana mejual ebook rahsia promosi tue

    disebabkan ebook abang irfan tue saya dah mampu jana wang dengan internet

    malah beribu ringgit

    terima kasih abang irfan kerana sanggup kongsi ilmu

    saya beli ebook tue lama dah sampai sekrang guna

    ada masa dan waktu nak pi seminar abang irfan

  12. tempat kerja SOHO saya terlalu ringkas, hanya bilik saya. Dari katil, lompat terus ke meja komputer, dari meja komputer lompat terus ke katil.

    Bilik kecik je. duit dlm akaun yg besar. hehe. (tak la besar mana pun).

    Utk keselesaan, saya pastikan ‘ruang kerja’ saya tu bersih, kemas dan wangi, dan takde poster-poster di dinding. Nak bagi rasa luas dan tenang, saya biar je terpasang lagu alunan relax, biasa saya psg jazz je kat komputer, 24 jam 7 hari. Ya, notebook saya tak pernah padam. Rosak? tak.

    Dulu penah pasang lagu2 slow jepun dan korea, tp end up tertido! asyik sgt.

  13. Salam IK,

    Terima kasih kerana sudi berkongsi ruangan kerja IK. Ia jadi inspirasi kepada saya untuk design tempat kerja saya..

    IK memang guru internet, InsyaAllah satu hari saya akan hadir seminar IK.

  14. Salam IK n Friends..

    Pergh.. Memang menarik walau belum kemas.. Bnyk gila buku2 IK..

    Dekat sini ILMU amat penting.. betoi tuan? Heuhuheuheueueuhuehuehue..

    Selepas satu per1 kita pelajari dan tlosori.. Semakin hari semakin ramai yg mula menjana wang melalui internet.. Hasil perkongsian tuan dengan kami semua..

    Apa pun.. Salam SOHO buat semua.. Tuan IK taknak share SOHO tuan memula ke?

    Kekadang rakan2 baru terlalu excited samapai terlupa semuanya perlu melalui proses… 😀

  15. Tahniah Ik.

    Akhirnya siap juga SOHO IK setelah penat lelah berminggu-minggu. Sejuk mata memandang melihat work place sifu. Betul cakap IK kalau work place kita menarik banyak lagi idea dapat dilontarkan.

    Tak sabar nak tengok IK punya library. Mesti canggihkan …

  16. salamm bro, amin here..singgah jap tengok ur SOHO from blog ko ni..:). really nice..:). sure penat kerja2 pindah memindah ni. nanti kalau free just sms me…boleh meet somewhere minum2. all the best of luck to u bro!

  17. Wow! Bestnye tgk SOHO Tuan IK, mmg menjadi impian sy utk ada SOHO mcm IK ni…seronok tgk Tuan IK dah berjaya hanya dgn bekerja di rumah menjalankan perniagaan internet

  18. Wah.. IK dah pindah rumah ye? Bestnye…bilalah sya nk pindah rumah plak ni. Hopefully by early nx yr bleh pindah. My SOHO nnt inside the master bedroom, skrg tgh pikir2 & tgk2 design dlm magazine utk hias my SOHO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.