Reality hari ini saya tunjukkan buat pertama kali rumah saya! Inilah dianya rumah bungalow 3 tingkat saya di Seremban 2. Saya beli pada tahun 2004 (umur 27 tahun). Bagi anda yang follow ruang reality, tentu tahu, saya telah pindah dari Seremban ke KL pada awal tahun ini. Rasa sekejap je!

Sebenarnya rumah ini “dreamhouse” saya dan isteri.

Kalau nak tahu, antara teknik yang saya pelajari dan implementasi saya dan isteri ketika dulu-dulu sebelum ada duit RM, kami sering kumpul gambar-gambar rumah bungalow dan tampal kat dinding… kalau anda baca buku The Secret, mereka panggil “vision board”. Tapi, saya dah lama dah pelajari teknik visualization ni… sejak umur 20 tahun!

myhouse1.jpg
Gambar diambil oleh my friend pilot/guitarist/photographer, Muzamil :)

Alhamdulillah, vision menjadi nyata beberapa tahun kemudian kerana apa yang saya inginkan dari dulu adalah bungalow tiga tingkat 4,000 sq ft dan mempunyai laman besar 9,000 sq ft. Tingkat paling atas dijadikan SoHo saya serta ruang home cinema & library… maklumlah, minat menonton movies & membaca buku! Inilah antara hasilnya daripada usaha menjalankan perniagaan Internet! (kalau nak belajar, klik sini) 

Sekarang dah pindah ke KL… so, rumah ni dah pun dibuka untuk jual. Dreamhouse pertama dah tercapai… so sekarang giliran dreamhouse kedua pula ;) Maklumlah, matlamat kita perlu bertukar-tukar.

2 perkara penting di sini:

Pertama: Pelajari teknik visualization. It works! Visualize dreamhouse anda, dream car anda dan sebagainya apa sahaja yang anda inginkan, potong dari majalah, dan tampal pada vision board. Hari-hari tengok gambar2 tersebut dan secara separa sedar, anda akan dapat melihat peluang-peluang bagaimana hendak mencapai segala yang diimpikan.

Kedua: Siapa nak beli rumah ni, boleh hubungi real estate agent saya Miss Chin :) kena la promote! Nombor: 012-2156616 / 016-2156681 Harga dalam lingkungan RM1juta (neg). Alamat rumah pun cantik: 22 Jalan S2 J2, Sri Carcosa, Seremban 2. Gated & guarded area with clubhouse (swimming pool & gym).  

Any takers? :)

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang speaker pakar, penulis buku terlaris dan personaliti TV/Radio. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker majlis anda, hubungi 03-77292277.
Pendapat Anda? [53] Comments