tanda orang berjaya

10 tanda-tanda ANDA akan menjadi seorang yang BERJAYA…

Roda hidup seringkali berputar, kadang kala kita di atas, kadang kala kita di bawah. Begitu juga kejayaan, adakalanya berjaya, adakalanya gagal. Namun, apa yang membuat seseorang itu berjaya atau gagal?

10tanda

Berikut adalah senarai tanda-tanda anda akan menjadi seorang yang berjaya InsyaAllah!

  1. Anda fleksibel untuk berubah

    Ada masanya keadaan berubah yang memerlukan anda sendiri turut berubah. Perubahan tidak memberi impak negatif kepada anda.

  2. Anda tidak suka  merungut dan mengeluh

    Selalu sangat merungut dan mengeluh memberi perasaan negatif kepada diri dan juga orang keliling

  3. Anda sering produktif

    Mengurus masa dengan baik selalu dan tidak melakukan perkara membuang masa yang tidak mencapaikan matlamat anda

  4. Anda boleh tingkatkan motivasi sendiri

    Selalu ambil tindakan tanpa perlu disuruh dan tanpa melengahkan masa

  5. Anda suka buat lebih dari apa yang diperlukan

    Anda tahu melakukan lebih dari apa yang perlu memberi kepuasan kepada diri dan juga meningkakan kredibiliti anda pada pandangan orang lain

  6. Anda bersedia membantu orang lain

    Lebih banyak anda membantu orang lain, lebih ramai yang akan membantu anda satu masa nanti. Bak kata, the more you give, the more u get.

  7. Anda seorang yang pemaaf

    Tidak ada gunanya menyimpan dendam dan sakit hati. Maafkan orang lain dan jadikan diri lebih kuat.

  8. Anda menghadapi cabaran dan belajar dari nya

    Anda suka melihat cabaran sebagai peluang, dan pelajari serta perbaiki melaluinya

  9. Anda suka melihat kejayaan orang lain

    Kejayaan orang lain memberi semangat dan inspirasi kepada anda dan bukan kebencian dan iri hati

  10. Anda suka mendampingi orang yang berjaya

    Kerana dapat “aura” kejayaan serta sering berasa positif dikalangan mereka yang positif!

*** Teringin menjadi usahawan yang berjaya? Mulakan perniagaan yang anda minat terus dari rumah anda dengan memulakan Perniagaan Internet. Program ini telah melahirkan paling ramai usahawan Internet Malaysia berjaya. Modul dan penyampaian oleh Jutawan Internet Malaysia, Irfan Khairi. Klik di sini untuk maklumat lanjut sekarang.

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu usahawan online berjaya. Kini, beliau menjalankan perniagaan di Dubai dan berulang alik Kuala Lumpur - Dubai menajalankan penriagaan di dua benua. Untuk daftar program bersama Irfan Khairi, lawati http://www.OpenEducation.com.my

Latest posts by Irfan Khairi (see all)

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu usahawan online berjaya. Kini, beliau menjalankan perniagaan di Dubai dan berulang alik Kuala Lumpur - Dubai menajalankan penriagaan di dua benua. Untuk daftar program bersama Irfan Khairi, lawati http://www.OpenEducation.com.my

11 thoughts on “10 tanda-tanda ANDA akan menjadi seorang yang BERJAYA…

  1. Saya dah lama melakukan perniagaan ni,tapi gagal utk mendpt belian melalui online . Saya ingin menjadikan Tuan sebagai Mento Dan berkeinginan utk menyertaai program yg Tuan anjurkan , tapi masalah kewangan selalu membataskan keinginan tersebut. Boleh tak saya bayar secara ansuran utk menyertai program Tuan. Saya sangat berharap supaya dpt menjadikan Tuan sebagai guru Dan mento saya , yg dpt membimbing saya

  2. bagaimana sy ingin mulakan perniagaan sendiri ? dlm menghadapi situasi cabaran dunia skrng…

  3. Saya minat dengan perniagaan internet ..nasalahnya saya tk tau apa aoa yg saya nk niagakan dan macamna saya nk mulakan

  4. Sy surirumah.. ingin memulak bisnes n ada minat dlm perniagaan online tpi tidak tahu cara,bagaimana,dimana n sy memang ingin mcari rezeki lebih… kerana kekangan masa,ilmu n asas2… tidak tahu nk mulakn bagaimana?dimana?caranya?

  5. Terima kasih kerana selalu memberi motavasi untuk saya tidak down untuk mbuat perniagaan online yg saya buat sekarang. Memandang saya baru hendak memulakan nya tuk terdekat ini blm ada nampak hasil lgi. Tapi saya slalu membaca motavasi tuan untuk meningkat kn lgi semangat saya. Saya suka tips tips yg tuan ajar untuk membina networking bisnis. All the best.

  6. Terima kasih segala moivasi pantas dan memberikan inspirasi untuk memperolehi kejayaan In shaa Allah. Walau pun saya hampir sekali lagi ingin putus asa dan stop untuk teruskan perniagaan online menjadikan diri saya bangun kembali menbaca dan tengok motivasi pantas dr Ik. Memang sudah pasang niat nak mengikuti program intensif perniagaan internet online, namun masih belum berpeluang kerana masih menantikan kewangan kukuh untuk join program Ik.. Doakan kejayaan saya In shaa Allah Aamiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.