Menjadi pemborong online

Sering bila fikirkan menjadi usahawan Internet, kita fikirkan untuk menjadi penjual kepada pengguna.

Satu model perniagaan yang kita terlupa adalah menjadi pemborong- iaitu jual kepada usahawan Internet!

Menjadi pemborong Internet memerlukan modal- terutama membeli stok secara pukal daripada pengeluar (biasanya pengilang). Namun, oleh kerana masih lagi merupakan perniagaan Internet, maka, kos dapat dikurangkan seperti kos premis, pekerja, dan overhead.

*Contoh, beli cover handphone (yang kain bergambar-gambar tu- saya tak pasti panggil apa :)) secara pukal dari pengeluar, kemudian, sediakan satu laman web menual cover handphone tersebut secara pukal- mungkin satu bundle mengandungiย 30 cover untuk usahawan Internet memulakan perniagaan.

Perlu ingat, lokasi Malaysia adalah amat strategik dan dekat dengan negara China, yang merupakan negara yang banyak menghasilkan produk-produk untuk dijual semula- ini akan mengurangkan kos penghantaran produk untuk dijual semula ke Malaysia.

Menjadi pemborong online- dapat mengsasarkan pengguna Internet seluruh dunia dan bukan Malaysia sahaja! Juga, oleh kerana ramai yang tidak nampak peluang ini, maka, persaingan adalah rendah!

Cuba janakan idea perniagaan bermodel sebegini. Apa yang anda boleh jual sebagai pemborong kepada usahawan-usahawan Internet sedunia? Siapa boleh memberi idea yang bernas akan dapat hadiah ๐Ÿ™‚

Hadiah saja… tu la, saya nak anda banyak berfikir untuk kebaikan anda sendiri, sanggup beri hadiah lagi! ๐Ÿ™‚ Contoh perniagaan jual handphone cover, tak aci, sebab idea saya ๐Ÿ™‚

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ๐Ÿ˜‰

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

1,370 thoughts on “Menjadi pemborong online

  1. Saya menjual headband, sepit rambut dan getah ikat rambut utk baby dan org dewasa..saya suri rumah tangga sepenuh masa!jika ada yang berminat dan ingin membantu..saya ingin mencari pembeli dan pengedar..boleh tengok design saya di FB..nanie_3arif@yahoo.com..
    saya tak ada website..maaf..

  2. Kepada peniaga on-line yang perlukan ape saja produk utk dipasarkan, hubungi teman untuk dapatkan bekalan. Apa saja produk yang mn inshaallah yg mn sesuai saya punyai net working @ suplyer.Hubungi direct 0125073007 (Aminkanda)

  3. Salam,

    Saya merupakan peniaga pelbagai jenis tudung dan jubah untuk pasaran Malaysia. Konsep saya mudah, saya ada 3 kedai yang dibuka secara kecil2an…tetapi stok tudung/jubah saya ambik secara borong untuk mendapatkan harga yang murah, kemudian saya agih2kan kepada kedai2 saya. Stok saya, dari malaysia dan indonesia. Selain dari jual sendiri secara runcit, saya juga supply kepada saudara2 yang ingin berniaga barangan yang sama dengan saya iaitu pelbagai jenis tudung dan jubah moden.

    Saya akan supply pada harga termurah yang saya mampu, ini kerana..jika saya jual murah, stok saya cepat habis..bila stok saya cepat habis, saya boleh beli stok yang baru..supaya trend tidak ketinggalan. Niat saya berkongsi kejayaan dan kekayaan…teringat dulu masa mula2 nk berniaga, nk ambik stok sikit org x bagi..kalau bagi pun harga tinggi..nk ambik banyak modal pulak ciput..jd sekarang saya nk tolong rakan-rakan yg nk berniaga, hubungi saya untuk keterangan lanjut…

    Kita sama-sama kaya dan berjaya…emel segalanya ke jfarouk@gmail.com

    terima kasih.

  4. saya mmg lama pendam nak ada kedai / butik pakaian sendiri. Saya bekerja fuul time..income dak ok sgt sebenarnya…tapi mmg minat sgt berniaga…nak ubah nasib keluarga…nak tolong adik2 yg masih tekial2 mencari rezeki utk hidup mereka…saya bercadang nak buka kedai dan diuruskan oleh adik2 saya….mtk sesiap yg boleh menjadi pembekal kain pasang terkini, tudung, kurung pasang dll…minta juga pendapat utk memulakan perniagaan…
    terima kasih

  5. Askm? saya dah mula nak keluarkan Produk cadar dan comforter sendiri keluaran Anisaa Decor.mempunyai quilting machine sendiri,”Jom Tempah Cadar dgn saya Dengan harga murah dan kain yang berkualiti”.

  6. Salam,sy ada menjual barangan utk kurus spt singlet,slim belt,slimming short pants,&slimming tshirt.sy juga jual dgn harga borong.minimum utk borong 12 pcs.jika berminat email ke boy_woah@yahoo.com @ sms 0172123736.harga boleh bincang.

  7. Saya pemborong kerongsang kat area Alor Setar, Kedah, Penang, KL dan Johor.

    Kepada peniaga2 yg tidak ada dalam area listed tu. Boleh whatsapp atau sms saya untuk maklumat lanjut.

    018-5779001. atau 010-7976961.

  8. salam…sy ingin mncari pembekal borong secara pukal utk shawl…wide cotton shawl material viscose cotton dr negara luar..majoriti ramai amk pembekal dr negara China…kepada sesiapa yang tahu pembekal wide cotton shawl di China boleh hubungi saya 015-92596417..terima kasih berkongsi dgn saya ๐Ÿ™‚

  9. Salam. Kami adalah pembekal wide shawls dan dress. Harga borong kami dari serendah RM10. Minimum order 10 pcs. Jika berminat email di nuwairahscarf@gmail.com / whatsap 017-7702014 untuk katalog shawls. Thank you ! ๐Ÿ™‚

  10. Saya adalah pembekal untuk barangan cenderahati perkahwinan dari Korea… sesiapa yang berminat sila hubungi saya di talian 016-5036543

  11. Salam ,

    Saya nak borong Pop Art Pillow dengan Canvas Tote bag ? Banyak tengok Supplier dr Indonesia Yang Jual, Tapi takot nak amek dari diorang.

    Ade supplier Malaysia yang jual tak ?

  12. Assalamualaikum,

    sekadar cadangan, bukan menggalakkan obesiti di kalangan rakyat malaysia, tetapi provide solution, sesiapa yg berminat, cubalah business jual pakaian size besar, xxxx…secara runcit atau online, cuba dptkan stok dari negara indo cina, atau china. sekadar pendapat, pandangan dan cadangan.

  13. Dear Sir / Madam,
    kami adalah perusahaan legit dan berlisensi menawarkan pinjaman pada tingkat bunga
    dari 3%, jika Anda tertarik untuk memperoleh pinjaman kembali kepada kami dengan
    Rincian Anda dalam format di bawah ini,

    Nama:
    Umur:
    Jenis Kelamin:
    Negara:
    Tel:
    Jumlah Pinjaman:
    Jangka waktu pinjaman:
    Pendapatan Bulanan:
    email
    Terima kasih.
    Mr Ernest Musim Semi

    email kami di ernestspringloans@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.