http://www.rahsiainternet.com/pakej
Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial

Dari Pakar Perniagaan Internet #1 Malaysia, Irfan Khairi
"Program Intensif 6 bulan Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial, khusus untuk usahawan, bakal usahawan dan suri rumah yang ingin menjalankan perniagaan Internet yang berjaya. " Klik di sini untuk maklumat lanjut!


Hendak beri alasan memang ada banyak. Tetapi, cara penyelesaian ada banyak juga. Masalahnya adalah apabila kita hanya dapat melihat alasan sahaja dan tidak melihat jalan penyelesaian.

Inilah petanda untuk menjadi seorang yang mudah gagal dan tidak berjaya.

Berbeza dengan orang yang berjaya, mereka akan melihat masalah sebagai peluang. Berikut adalah 3 alasan utama yang akan menggagalkan kita dari mencapai kejayaan…

1. Orang tu hebat. Kita bukan seperti dia…

Kadangkala kita akan lihat orang yang mencapai kejayaan dan rasakan kita tidak boleh capai kejayaan yang sama sepertinya. Alasannya adalah orang tu hebat tidak seperti kita. Oleh itu, kita langsung tidak mencuba mencapai kejayaan.

Sememangnya orang yang hebat kini, satu hari dulu tidak hebat mana. Kesemua kehebatan bermula dari asas. Untuk menjadi seorang jurugambar yang hebat, pastinya perlu pelajari asas dahulu. Bukan, terus menjadi hebat.

Oleh itu, jangan bandingkan pencapaian seseorang itu sekarang dengan keadaan anda sekarang. Membandingkan orang yang hebat sekarang dengan anda yang masih belum melalui pengalaman yang sama, pastinya perbandingan yang tidak adil.

Tanamkan dalam fikiran “Kalau dia boleh, pastinya aku pun boleh!”

3alasan

[PENGUMUMAN: Program separuh masa 6 bulan besama pakar perniagaan Internet #1 Malaysia, Irfan Khairi. Klik di sini untuk maklumat program atau hubungi Cik Aie di 03-77292277. Pengambilan bermula pada 7hb JUN 2015. Tempat adalah terhad. Daftar hari ini! ]

2. Saya tak tahu lakukannya…

Kalau tak tahu, perlu ambil tahu. Untuk berjaya perlu ada ilmu. Jangan jadikan alasan “tak tahu” sebagai penghalang memulakan sesuatu dan mencapai kejayaan.

Memanglah kalau kita tak belajar, kita tidak akan dapat ilmu. Dan tanpa ilmu, apa sahaja yang dilakukan tidak akan menjadi. Kalau tak tahu, maka perlu ambil tahu.

Baca buku, baca atas talian, hadiri kursus atau seminar, banyak bertanya pada mereka yang berpengalaman untuk mencari ilmu dan ubahkan TIDAK TAHU menjadi TAHU.

Apa yang terbaiknya adalah, dengan lebih banyak ilmu, kita akan lebih menyukai sesuatu bidang tersebut bak kata, tak kenal maka tak cinta. Dan apabila kita cintakan sesuatu bidang itu, maka ia akan menjadikan kita lebih bersemangat dan motivasi untuk  lebih berjaya dalam bidang itu.

3. Saya tidak ada masa…

Semua orang mempunyai masa yang sama- 24 jam sehari. Mereka yang berjaya atau mereka yang gagal. Pengemis mempunyai 24jam sehari. CEO syarikat mempunyai 24jam sehari. Anda juga mempunyai 24jam sehari.

Ianya bergantung kepada bagaimana kita menguruskan masa kita. Adakah benar-benar kita tiada masa? Tahukah anda sekiranya anda membaca buku selama 30 minit sehari, dalam masa 1 tahun, anda boleh menghabiskan lebih 20 buah buku?

Takkan tiada masa 30 minit untuk diluangkan sehari mendalami ilmu untuk mencapai kejayaan bukan? Atau adakah ianya hanya alasan semata-mata.

Adakah kita menghabiskan masa menonton TV? Atau surf Internet? atau keluar bersama kawan-kawan? Dan tidak melakukan seusatu yang membawa kita ke arah mencapai matalamat.

Pastinya masa memang ada. Bergantung kepada kita bagaimana kita mengurusnya.

Memang pelbagai alasan akan datang ke fikiran kita. Oleh kerana kita rasa selesa dengan keadaan semasa, alasan akan menjadi logik untuk diri kita. Untuk mencapai kejayaan, pastinya perlu ada perubahan. Alasan akan menghentikan kita dari melakukan sebarang perubahan!

*** Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan Internet dan sering alasan menghalang anda, apa kata lakukan perubahan hari ini! Sertai Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial, program separuh masa 6 bulan besama pakar perniagaan Internet #1 Malaysia, Irfan Khairi. Klik di sini untuk maklumat program atau hubungi Cik Aie di 03-77292277. Pengambilan bermula pada 7hb JUN 2015. Tempat adalah terhad. Daftar hari ini!

Pendapat Anda? No Comments


Adakalanya ketika di pusat membeli belah, saya perasan keadaan di mana seorang makcik berpakaian serba sederhana sedang meninjau-ninjau barangan, tidak dilayan. Tetapi, seorang lelaki yang berpakaian serba segak berkot dan tali leher, amat pantas dilayani 2 orang jurujual.

Memang menjadi lumrah, yang cantik dan bergaya akan diberi perhatian. Kata orang putih Don’t judge a book by it’s cover, yang bermaksud jangan sesekali melihat pada luaran sahaja kerana dalaman tiada siapa yang tahu.

nampakkaya

[BARU: Pengambilan terbaru Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial bermula Ahad 24 MEI ini. Daftar sekarang untuk mempelajari perniagaan Internet bersama Irfan Khairi selama 6 bulan!]

 • Siapa tahu, mungkin makcik yang sedang meninjau-ninjau barangan berpakaian serba sederhana itu adalah seorang usahawan jutawan?
 • Tidak siapa tahu juga, lelaki segak yang berpakaian hebat mungkin hutang keliling pinggang dan terkejar-kejar membayar bayaran kereta setiap bulan.

Selalunya, apabila memilikki wang, ia memberi keyakinan diri yang tinggi pada seseorang, berbanding dengan seseorang yang tidak mempunyai wang.

Wang seolah-olah mempunyai kaitan dengan keyakinan diri kita sendiri.

Adakalanya juga wang akan membuat kita rasa gembira apabila sedang bersedihan bila kita keluar melakukan terapi membeli belah. Tetapi, ada kalanya juga, boleh membuatkan kita marah dan sedih bila kekurangan wang untuk belanja pada isi rumah dan keluarga.

Menurut penyelidikan Yale University, perkataan “wang” merupakan antara sepuluh teratas perkataan yang paling memainkan emosi seseorang manusia. Namun sebenarnya, wang pada zahirnya adalah sekeping kertas.

Berbalik kita kepada persoalan seseorang yang memakai pakaian yang kemas, berkot dan bertali leher dibandingkan dengan seseorang yang berpakaian agak ringkas mungkin hanya baju T dan berseluar jeans. Pastinya juga, seseorang yang memakai pakaian kemas akan dapat merasakan keyakinan diri pada diri sendiri meningkat. Sebagai tambahan, orang sekeliling juga mungkin melayan mereka dengan lebih baik juga akan menambahkan lagi keyakinan.

Namun tidak bermakna juga seseorang yang memakai baju T dan jeans tidak mempunyai keyakinan diri yang tinggi. Saya teringat beberapa ikon keusahawanan yang saya minati seperti Richard Branson dan Steve Jobs yang merupakan bilionair, sering mengenakan pakaian ringkas walaupun di majlis rasmi. Ini kerana, bagi mereka, keyakinan diri tidak datang daripada cara pemakaian.

Apa yang perlu diingat adalah, seperti pepatah don’t judge a book by it’s cover. Orang yang pakai simple, jangan disangka tidak berduit. Orang pakai kot, kemeja, tali leher dan slack, tak semestinya kaya. Apa yang penting adalah, untuk melayan semua insan dengan baik tidak kira gaya dan penampilan. Tidak kira kaya ataupun miskin.

*** Tiba masanya anda mereliasasikan impian anda memulakan perniagaan anda sendiri dalam membantu ekonomi diri dan keluarga. Walaupun belum memiliki perniagaan, Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial bersama Pakar Perniagaan Internet #1 Malaysia, Irfan Khairi akan membantu anda dalam memulakan perniagaan online anda yang pertama! Klik di sini untuk maklumat lanjut dan pendaftaran atau hubungi Cik Aie di 03-77292277. Hari terakhir pendaftaran adalah hari ini!

ontable

Pendapat Anda? No Comments


Bila terdengar perkataan “kekayaan” apa yang dibayangkan adalah kekayaan wang. Gambaran rumah besar, kereta mewah, melancong serata dunia, membeli belah di kedai berjenama, hotel lima bintang dan  bermacam-macam lagi.

Satu impian yang ramai antara kita idam-idamkan.

Namun, kekayaan, bukan sekadar itu sahaja, malah lebiih daripada itu. Kekayaan juga bermaksud apabila kita kaya dengan ilmu, kaya dengan kasih sayang, kaya dengan amalan, kaya dengan kesihatan, kaya dengan nilai-nilai murni dan banyak lagi. Dengan hanya meletakkan skop kekayaan pada barangan material sahaja, pastinya tidak dapat melihat kekayaan yang sebenar.

wangbukan

[PENGUMUMAN: Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial telah berjaya membantu ramai surirumah, mereka yang bekerja dan juga usahawan dalam memulakan perniagaan di Internet! Klik di sini]

1. Pernahkah anda dengar kisah seseorang usahawan yang berjaya dan kaya, tetapi hidupnya bersama keluarga terumbang-ambing? Pada zahirnya kelihatan mewah berkereta hebat sana sini, tetapi apabila pulang ke rumah, rumahnya sekadar bangunan yang berbumbung tanpa kasih sayang keluarga. Hidup juga porak peranda bila bergaduh sesama suami isteri. Jiwa pula tidak tenang oleh kerana masalah-masalah yang melibatkan anak-anak yang tidak terjaga dan dididik dengan cara yang betul.

Apa yang terjadi jelaslah kekayaan yang dicari hanyalah pada kekayaan wang, harta dan benda dan bukan pada kekayaan kekeluargaan yang perlu lebih diutamakan.

2. Ada juga kisah mengejar kekayaan sehingga melupakan etika, amalan dan undang-undang. Di mana seseorang itu melakukan perkara-perkara yang dilarang agama dan undang-undang demi mengejar kekayaan. Melibatkan diri dalam rasuah untuk mempermudahkan jalan menerima sesuatu projek, menjalankan aktiviti haram jual beli dadah, memperdaggangkan manusia, dan banyak lagi. Lihat sahaja dada-dada akhbar yang banyak memaparkan kes-kes sebegini.

Pastinya ini bukanlah kekayaan yang dikejar dan diimpikan oleh kerana ia hanya memudaratkan diri sahaja, kalau bukan di dunia, di akhirat kelak.

3. Kekayaan juga perlu selari dengan kesihatan. Bekerja siang dan malam mencari rezeki tanpa menjaga kesihatan pastinya akan mmeberi impak negatif  terhadap kesihatan badan. Pelbagai penyakit akan datang sekiranya mengabaikan kesihatan dalam terlalu mengejar kekayaan. Antaranya adalah penyakit stress yang menyerang psikologi dan kemudiannya tubuh badan seseornag itu.

Tiada erti kekayaan sekiranya tidak datang bersama kesihatan.

Matlamat kekayaan tidak seharusnya hanya tertumpu pada harta benda. Sekiranya selama ini fokus kita adalah pada harta benda sahaja, maka kita tidak akan mencapai kekayaan yang sebenar yang merangkumi lebih banyak aspek keseluruhan hidup.

Fahami diri sendiri, minda dan juga aksi yang perlu dilakukan untuk mencapai keakayaan yang sebenar.

*** Pengambilan baru Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial akan bermula pada hari AHAD ini (24 MEI). Pelajari cara memulakan perniagaan di Internet bersama pakar Perniagaan Internet Malaysia selama 6 bulan! Klik di sini atau hubungi Cik Aie di 03-77292277 hari ini!

black_ik

Pendapat Anda? No Comments


9/10 Rezeki datangnya dalam perniagaan. Tetapi tidak semua perniagaan berjaya. Tidak semua perniagaan juga diberkati. Mudahan dijauhkan dari kita sebagai usahawan.

7tiprezeki

Untuk sentiasa memastikan 9/10 Rezeki perniagaan itu sentiasa diberkati, pastikan cara kita menarik rezeki itu juga adalah mengikut landasan yang betul InsyaAllah.

 1. Dalam mengejar keuntungan, jangan lupa kerugian juga tetap menanti di depan mata. Rezeki Allah swt telah ditentukan. Tetapi kita masih perlu berusaha.
 2. Berniagalah dengan amanah dan jangan sekali-kali cuba menipu dalam sukatan dan timbangan, barulah perniagaan itu kekal dan berkat.
 3. Perniagaan mendidik diri kita agar menjadi insan yang sabar, redha, tabah, jujur dan cekal. Dari sini, kita akan lebih bersyukur dengan rezeki dan nikmat yang dilimpahkan.
 4. Rasuah merupakan salah satu dosa besar dalam Islam. Ia kerap berlaku dalam pelbagai bidang termasuklah dalam perniagaan. Jauhkan dari dosa besar ini.
 5. Sentiasa senyum pada pelanggan. Senyum umpama magnet rezeki untuk peniaga.
 6. Pastikan tempat berniaga sentiasa bersih. Sekiranya berniaga dari rumah pun sama juga, pastikan meja dan bilik sentiasa kemas dan teratur.
 7. Jangan sombong dalam mencari ilmu berniaga. Hormati ilmu tak kira tahap mana pun perniagaan kita.

***Ingin mencari rezeki melalui perniagaan online? Dapatkan maklumat lanjut Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial di sini, bagaimana kami dapat membantu anda memulakan dan menjalankan perniagaan dari keselesaan rumah anda. Program oleh Pakar Perniagaan Inetrnet #1 Malaysia, Irfan Khairi. Klik di sini untuk maklumat lanjut atau hubungi Cik Aie di 03-77292277 hari ini. Kelas pertama bermula pada Ahad 24hb MEI ini.

girls

Pendapat Anda? No Comments


Seringkali apabila menyertai seminar motivasi atau membaca buku motivasi, sentiasa di ajar kita untuk berfikir besar. Mat salleh kata, Think BIG! Dalam erti kata lain, apa sahaja cita-cita dan impian, letakkan matlamat yang besar untuk dicapai. Bak kata orang, kalau mengsasarkan bintang, tapi tak mencapai, kita mungkin masih sampai ke bulan.

Berfikir besar sememangnya ada kelebihannya. Dalam waktu yang sama juga terdapat kelemahan. Antara kelebihan berfikir besar adalah kita akan lebih fokus untuk mencapai sesuatu yang lebih tinggi yang mungkin sukar untuk dicapai. Adakalanya berfikir besar akan meningkatkan usaha dan semangat kita untuk mencapainya.

Namun kelemahan juga wujud. Antaranya adalah, apabila terlalu fikir besar, maka, takut apa yang diimpikan tersebut dilihat terlalu jauh seakan mustahil untuk dicapai. Dan sekiranya tidak mencapai pula, pastinya akan terasa kecundang dan hilang semangat oleh kerana apa yang dihajati tidak kesampaian.

fikirbesar

[PENGUMUMAN: Sudahkah anda daftar untuk menyertai program perniagaan Interenet paling laris di Malaysia? Pelajari teknik dan kaedah memulakan dan menjalankan perniagaan Internet di Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial. Klik di sini sekarang]

Sebenarnya, berfikir besar perlu diletakkan had. Tidak salah berfikir besar oleh kerana kebaikan yang disebutkan di atas. Tetapi, perlu fikir juga, perlu berfikir besar yang masuk dek akal untuk mengelakkan kelemahan yang disebutkan juga.

Sebagai contoh, sebagai usahawan, mungkin mencapai keuntungan RM1 juta adalah sesuatu yang boleh dicapai. Ini kerana, dilihat sekeliling sudah ramai usahawan yang mencapai tahap jutawan dalam pelbagai industri perniagaan.

Namun, sekiranya bercita-cita ingin mencapai keuntungan RM10 juta dengan hanya menjual burger di satu lokasi kedai burger sahaja, ia mungkin mustahil. Itu lah yang dimaksudkan berfikir besar juga perlu ada hadnya.

Terbaik, adalah untuk meletakkan sasaran yang besar, tetapi masih lagi dalam capaian realiti. Mungkin daripada pantauan kisah-kisah kejayaan usahawan lain, dapat mengambarkan sama ada ianya boleh dilakukan ataupun tidak. Tidak kira, usahawan dalam negara atau luar negara. Asaskan matlamat besar berdasarkan pengalaman mereka yang pernah mencapainya.

Sekiranya menjual burger, bagaimana Ramli burger boleh menjadi jutawan? Pastinya bukan dengan hanya satu gerai burger sahaja, tetapi sebagai pembekal kepada beratus atau beribu gerai burger dan pasaraya-pasaraya seluruh Malaysia.

Matlamat yang terlalu besar mungkin akan mengurangkan motivasi diri apabila dilihat ianya terlalu jauh untuk dicapai. Caranya pula adalah kecilkan matlamat tersebut supaya ianya lebih mudah untuk dilihat dan dicapai.

Sasaran mencapai keuntungan RM1 juta setahun, tidaklah mustahil bagi perniagaan yang sudah berpengalaman. Namun, bagi perniagaan baru, mungkin perlu kecilkan matlamat tersebut untuk mencapai keuntungan RM100,000 setahun. Sekiranya kecilkan lagi, ianya adalah keuntungan RM8,333 sebulan. Satu matlamat yang lebih mudah untuk dilihat dan dicapai. Gandakan usaha tersebut 10 kali, maka keuntungan RM1juta adalah dalam capaian.

Mencapai matlamat yang besar bukanlah sesuatu yang mudah. Ia memerlukan kesabaran, disiplin, semangat, kekuatan, dan juga ilmu yang tinggi. Ia akan mengambil masa bukan setahun atau dua, tetapi mungkin bertahun-tahun lamanya untuk kebanyakan antara kita.

Dan semestinya juga perlu bersedia untuk matlamat yang disasarkan tersebut pula tidak tercapai. Sesuatu matlamat yang tidak kesampaian hanya berpunca daripada dua sebab. Iaitu, matlamat tersebut terlalu besar untuk dicapai, atau mungkin juga jangkamasa matlamat tersebut terlalu pendek dengan keadaan, ilmu, kewangan, pengetahuan dan juga pengalaman semasa.

Namun perlu ingat bahawa, tak kira matlamat yang ditetapkan, kejayaan bukanlah dikira dengan wang ringgit, populariti ataupun material yang dimiliki. Tetapi kejayaan sebenar adalah apabila diri kita berpuas hati dan gembira bersama keluarga dan orang ramai atas matlamat yang telah tercapai, serta menjalankan kewajipan agama dengan lebih sempurna.

*** Pernah mempunyai matlamat memulakan perniagaan anda sendiri di Internet? Sertai program 6 bulan separuh masa dan secara online bersama Pakar Perniagaan Internet #1 Malaysia, Irfan Khairi. Program yang memberi bantuan dan bimbingan kepada anda selama 6 bulan dengan modul yang terbukti telah melahirkan paling ramai usahawan Internet di Malaysia! Klik di sini atau hubungi Cik Aie di 03-77292277 sekarang].

Pendapat Anda? [2] Comments


Ingin memulakan perniagaan Internet? Ianya tidak semudah yang sering digembar-gemburkan. Apa sahaja bidang yang inginkan kejayaan, memerlukan usaha. Kalau tiada usaha, tiada la duitnya. Ketika memulakan perniagaan Internet lebih 15 tahun lepas, saya sendiri juga tidak lari daripada melakukan kesilapan dalam perniagaan saya. Maklumlah, masih setahun jagung dalam berniaga, apatah lagi di Internet. Kesilapan-kesilapan tersebut mengakibatkan saya hanya mendapat 3 pelanggan sahaja dalam jangka masa satu tahun.

Bak kata orang, kesilapan adalah guru terbaik. Apabila mempelajari cara dan teknik berniaga online yang betul, perlahan-lahan, hasilnya mula membuah daripada 3 pelanggan setahun, menjadi 3 pelanggan setiap hari… dan lebih daripada itu!

Melalui pengalaman saya mengajar topik perniagaan Ineternet sejak 2005 lagi, berikut adalah antara kesilapan perniagaan Internet yang dilakukan oleh usahawan Internet. Mudahan kita tidak melakukannya…

1.TIDAK MELAKUKAN PROMOSI.

96% perniagaan akan gagal. Punca utamanya adalah tidak melakukan promosi. Ada pepatah mat salleh berbunyi “Build it and they will come” merujuk kepada zama dulu, kalau dibina sebuah kota, nanti orang ramai akan datang menghuni kota tersebut.Tetapi, pepatah ini tidak boleh digunakan di Internet. Sekiranya anda bina laman web, orang tidak akan datang melawat laman web anda oleh kerana tiada siapa tahu kewujudannya!

Promosi perniagaan Internet perlu dilakukan secara berterusan. Lakarkan perancangan setiap hari, setiap minggu teknik-teknik promosi yang anda perlu lakukan untuk mengumumkan laman web anda kepada semua.Apabila orang tahu kewujudan laman anda, baru lah mereka akan datang! 😉

2.HANYA FOKUS KEPADA SATU CARA PROMOSI.

Terdapat berbagai-bagai kaedah promosi perniagaan Internet. Sama ada melalui email, blog, facebook, enjin pencari, pengiklanan dan sebagainya.Ada juga usahawan Internet yang hanya fokus kepada satu kaedah sahaja, contohnya, hanya fokus kepada jualan di Facebook sahaja. Walaupun cara ini tidak salah, namun, ianya merupakan peluang mendapat pelanggan yang lebih ramai terlepas oleh kerana tidak menggunakan kaedah yang lain.

Sekiranya hanya promosi menggunakan Facebook, tetapi pesaing anda promosi menggunakan Facebook, Blog, Email, dan Enjin pencari, agaknya, siapa yang akan mendapat pelanggan dan keuntungan yang lebih? Pastinya pesaing anda!

4kesilapan

[PENGUMUMAN: Sertai Program 6 bulan separuh masa bersama Pakar Perniagaan Internet #1 Irfan Khairi dan pelajari teknik dan strategi memulakan perniagaan Internet yang menguntungkan. Klik di sini untuk maklumat dan pendaftaran]

3.MELAKUKAN SPAMMING.

Spamming bererti, melakukan promosi di tempat-tempat yang tidak sepatutnya tanpa kebenaran. Sebagai contoh, promosi perniagaan di Facebook milik orang lain, iklankan perniagaan kita di blog orang lain, melakukan posting jualan di forum-forum ataupun menghantar email promosi membuta kepada orang ramai yang tidak meminta maklumat dari kita.

Spamming adalah kesalahan perniagaan Internet dari segi etika internet. Bukan sahaja ianya tidak efektif, tetapi, sekiranya dilakukan, ianya hanya menjatuh kredibiliti si spammer. Dan di Internet, amat susah untuk meningkatkan balik kredibiliti yang telah jatuh!

4.SERING KETINGGALAN

Internet merupakan medium yang sungguh cepat berubah. Mungkin selepas setahun dua, berbagai-bagai perubahan teknik, strategi dan juga platform telah berlaku. Sekiranya dulu, Friendster dan myspace adalah agak popular. Tetapi kini, Facebook dan Instagram yang mendominasi media sosial. Sekiranya dulu kita hanya melakukan promosi di laman web, kini promosi menggunakan YouTube juga sudah bermula.

Di Internet, sekiranya anda ketinggalan dengan perkembangan teknologi dan platform, anda juga akan ketinggalan dalam cara dan kaedah terbaru untuk mempromosikan perniagaan anda oleh kerana orang ramai akan sering mengikuti perkembangan terbaru.

Dalam memulakan apa sahaja usaha, termasuk memulakan perniagaan di Internet, pastinya kita akan melalui salah dan silap. Tugas kita adalah untuk memperbaiki diri kita dan keadaan dan menganggap pengalaman melakukan salah silap itu sebagai peluang mencari ilmu baru untuk memperbaiki.

Walaupun saya telah kongsikan 4 kesilapan dalam menjalankan perniagaan Internet, namun, kesilapan utama seseorang itu sebenarnya adalah kesilapan dalam tidak mencuba apa sahaja idea dan usaha!

*** Pengambilan terbaru Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial kini di buka pada 24 MEI 2015. Program bersama jutawan Internet, Irfan Khairi. Sertai sekarang sebelum ia dipenuhi- klik untuk maklumat lanjut atau hubungi Cik Aie di 03-77292277 hari ini untuk tempahan tempat.

Pendapat Anda? No Comments


Dalam perihal kewangan, banyak memerlukan kesabaran. Apabila tiada duit, perlu bersabar dalam menguruskan kewangan. Apabila hendak buat duit melalui perniagaan, perlu bersabar dalam mengusahakan keuntungan. Apabila melaburkan duit pula, perlu bersabar dalam menunggu pulangannya.

Kekayaan tidak datang dengan mendadak seperti mana orang sebutkan “Durian runtuh” hanya datang sekali sekala sahaja. Mengharapkan durian runtuh sahaja pastinya merupakan strategi kewangan yang salah. Strategi yang sebetulnya, memerlukan kesabaran.

Apa tidaknya. Ramai yang tidak sabar dalam menjana pendapatan akhirnya akan terjerumus dalam skim-skim cepat kaya yang hanya merugikan. Apabila nafsu ingin menjadi kaya mengaburi fikiran, wang pelaburan yang mungkin beratus atau beribu dipertaruhkan untuk cepat kaya.

bersabar

[PENGUMUMAN: Semakin ramai usahawan Internet telah di lahirkan melalui Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial bersama jutawan Internet, Irfan Khairi. Ketahui bagaimana anda juga boleh mulakan perniagaan Internet anda sendiri di www.OpenEdu.com.my. Klik di sini sekarang!]

Sudah biasa kita dengar keluhan mereka yang tertipu dengan skim-skim sebegini. Walaupun pelbagai kes di laporkan di dada akhbar, dan juga sering dengar kisah pelaburan yang lesap dek orang yang tidak bertanggungjawab, namun semakin hari, semakin banyak lagi kes-kes tersebut berlaku. Seperti orang ramai tidak serik dengan gejala ini.

Siapa yang tidak mahu cepat kaya sekiranya diberi peluang. Namun, peluang sebegitu tidak akan datang tanpa usaha yang keras dan kesabaran. Menjana pendapatan memerlukan pengetahuan dalam berniaga atau melabur. Pengetahuan dalam strategi perniagaan dan juga melabur juga memerlukan masa untuk dikumpulkan- pastinya memerlukan kesabaran juga dalam menimba ilmu.

Apabila memulakan perniagaan, ianya mengambil masa juga dalam mengimplementasikan ilmu yang telah dipelajari. Memang benar kebanyakan perniagaan menemui kegagalan. Tetapi, sering kali kegagalan dalam perniagaan tidak dikira dengan tepat. Apa yang saya maksudkan adalah, tidak memberi masa untuk sesuatu perniagaan tersebut berkembang.

 1. Dalam tahun pertama perniagaan, pastinya keuntungan tidak banyak dapat dikumpulkan. Selalunya mengalami kerugian. Ini adalah kerana pada tahun pertama perniagaan adalah tahun untuk usahawan tersebut belajar dari pengalamannya sebagai usahawan baru.
 2. Masuk tahun kedua pula, tiba masanya untuk usahawan mengimplemetasikan apa yang dipelajari dari tahun pertama. Segaka kesilapan atau masalah yang dihadapi pada tahun pertama adalah pengajaran untuk di perbaiki pada tahun seterusnya. Ketika inilah keuntungan mula dapat dilihat dengan lebih baik.
 3. Tahun ketiga adalah tahun menjana keuntungan selepas mengimplementasikan lebih banyak teknik dan strategi pada tahun kedua.

Ya, semestinya benar bahawa ia mengambil bertahun-tahun pengalaman dalam bidang perniagaan untuk berjaya. Tanpa kesabaran, pastinya pada tahun pertama lagi usahawan sudah mengaku kalah oleh kerana tidak melihat keuntungan yang di impikan.

Oleh itu, bersabarlah bila berniaga!

*** Lagi cepat anda bertindak, lebih cepat anda dapat mulakan perniagaan Internet anda yang pertama. Jangan lengahkan masa lagi untuk memulakan perniagaan Internet atau membawa perniagaan anda ke Internet. Teknik dan strategi yang betul akan menentukan kejayaan perniagaan anda. Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial bersama pakar perniagaan Internet #1 Malaysia, dapat membantu dan membimbing anda selama 6 bulan dalam memulakan perniagaan dan menjana pendapatan anda melalui Internet. Kilik di sini atau hubung 03-77292277 untuk maklumat lanjut dan pendaftaran.

Pendapat Anda? No Comments


TAKUT TAK CUKUP DUIT…
Hari ini ramai yang takut pada duit. Ramai yang takut pada keadaan “tidak cukup duit”. Apa yang terjadi adalah apabila kita tidak mengawal wang, tetapi sebaliknya wang yang mengawal kita. Perasaan ini akan hadir pada bila-bila masa sahaja dan akan mengakibatkan tekanan yang hebat pada diri dan keluarga. Segala perbelanjaan masa hadapan di hadap dengan perasaan rasa takut tidak cukup untuk selesaikannya.

Keadaan ini juga mengakibatkan seseorang itu tidak fokus dalam menangani kerja harian oleh kerana masalah takut tidak cukup yang melanda dalam fikiran seharian. Mudahan dijauhkan dari kita semua.

TAKUT BANYAK DUIT PUN ADA…
Selain dari itu, tak kurang juga yang takut “tak tahu nak buat apa dengan duit banyak”. Mereka dalah golongan yang sering mengsabotaj diri sendiri kerana perasaan takut menjadi kaya. Sememangnya ada golongan ini. Perasaan takut seperti, takut wang akan mengubahkan mereka menjadi orang yang tamak dan sombong. Ataupun takut dengan wang berlebihan, nanti apa pula tanggapan orang lain kepada kita.

Perasaan takut ini pula akan menghalang kita berusaha lebih dan mencari rezeki lebih. Ia secara perlahan-lahan menghentikan diri kita sendiri dari mencapai potensi diri kita yang lebih hebat.

takutduit

[PENGUMUMAN: Sertai Program 6 bulan separuh masa bersama Pakar Perniagaan Internet #1 Irfan Khairi dan pelajari teknik dan strategi memulakan perniagaan Internet yang menguntungkan. Klik di sini untuk maklumat dan pendaftaran]

BAGAIMANA PULA DENGAN TAKUT NAK FAHAM DUIT…
Golongan “yang tidak faham dengan duit” juga takut pada wang. Mereka pula sering memberi orang lain menguruskan kewangan sendiri kerana tidak faham selok belok kewangan. Tidak mengapa sekiranya mereka yang menguruskan adalah mereka yang cekap dalam kewangan dan boleh dipercayai. Tetapi sering terdengar kisah yang menguruskan wang adalah tidak cekap dan tidak boleh dipercayai membuatkan diri sendiri yang bermasalahkan wang.

Nasihat saya, anda sendiri perlu memahami wang, dan selok beloknya. Walaupun perlu memberi orang lain yang menguruskannya, tetapi, tanggungjawab kewangan adalah pada diri sendiri dan perlu tahu segalanya yang berkenaan dengan wang kita.

TAKUT PULA NAK BERBINCANG DUIT…
Bagaimana pula dengan mereka yang takut “berbincang mengenai wang”? Pastinya ramai yang sebegini. Dari dulu sehingga kini, bagi sesetengah orang, bercakap mengenai duit adalah perkara yang dilarang. Mudah sahaja mengenali mereka ini, iaitu mereka yang mempunyai rasa bersalah setiap kali isu wang dibincangkan. Bagaikan tidak selesa bercakap mengenai wang.

Ianya amat sukar untuk mengawal keadaan kewangan diri dan keluarga sekiranya isu wang tidak dibangkitkan dan dibincangkan bersama. Dengan pelbagai informasi kewangan di Internet dan buku-buku, sememangnya terdapat banyak maklumat kewangan untuk membantu diri dan keluarga dalam segala perbincangan kewangan.

Perasaan takut pada wang, sama ada takut tidak cukup wang, takut wang berlebihan, tidak faham kewangan atau takut berbincang mengenai wang adalah perasaan emosi yang amat kuat.

Kita harus menguasai perasaan ini supaya dapat mengawal kewangan kita sebelum wang mengawal diri kita dan keluarga. Perasaan emosi ini juga banyak mengakibatkan keputusan kewangan yang salah dan menambahkan lagi masalah kewangan sesiapa sahaja.

Segala keputusan kewangan yang dilakukan adalah keputusan hidup oleh kerana wang memainkan peranan yang amat penting dalam hidup seharian. Sememangnya betul kata orang, “wang bukan segala-galanya, tetapi segala-galanya memerlukan wang!”. Mudahan dijauhkan segala perasaan takut pada objek yang bernama DUIT.

*** Pengambilan terbaru Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial kini di buka pada 24 MEI 2015. Program bersama jutawan Internet, Irfan Khairi. Sertai sekarang sebelum ia dipenuhi- klik untuk maklumat lanjut.

Pendapat Anda? No Comments


Beri tekanan kepada diri sendiri!

Ramai antara kita menunggu sesuatu atau seseorang untuk memotivasikan mereka. Sebenarnya motivasi ada di mana-mana sahaja. Dengan hanya menunggu, tiada apa yang akan berlaku. Antara kita, hanya 2% sahaja yang boleh memulakan sesuatu tanpa sebarang pengawasan atau suruhan. Mereka ini digelar pemimpin, ketua atau leader!

Sekiranya anda menunggu, anda akan menunggu untuk selama-lamanya.

taklengah


Pemimpin, ketua atau leader melakukan pilihan sendiri untuk terus berusaha, golongan ini meletakkan satu standard yang tinggi.
Anda perlu menanamkan semangat sebagai seorang pemimpin dan lakukan lebih daripada apa yang sepatutnya anda lakukan. Sekiranya anda bekerja, lakukan lebih daripada apa yang anda dibayar.

Sekiranya kita melakukan sesuatu lebih daripada kemampuan kita, kita akan merasakan kepuasan dan semangat akan semakin menjadi tinggi.

Satu tip untuk melakukan kerja dan tidak melengah-lengahkan masa adalah, anggap dan letakkan tekanan bahawa ia mesti disiapkan pada kadar yang segera. Anggap hari esok anda perlu ke outstation dan kerja di tangan anda ini mesti di siapkan juga sebelum malam ini. Bayangkan dan Tanya pada diri anda sendiri, sekiranya esok saya harus pergi outstation, apa perlu saya lakukan untuk menyiapkan kerja saya pada hari ini juga.

*** Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan di Internet, jangan lengahkan masa lagi. Perniagaan anda tidak akan bermula sekiranya anda terus menunggu! Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial bersama pakar perniagaan Internet #1 Irfan Khairi, telah membantu ramai peserta memulakan perniagaan Internet mereka yang pertama sepanjang kursus separuh masa selama 6 bulan. Klik di sini untuk maklumat lanjut dan pengambilan terdekat! 

3batch

Pendapat Anda? [13] Comments


APA ITU QASEH GOLD?
Merupakan minuman kesihatan yang berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda’, Buah Tin, Zaitun, Delima & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan Gam Arab sebagai Prebiotik Semulajadi & herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sirih. Juga herba khusus Tribulus, Guarana & Ashwaganda (Kekanda) serta Passiflora, Pegaga & Manjakani (Adinda) juga Badam dan Bayam (Junior).

kasih gold
MENGAPA QASEH GOLD?
Berdasarkan Testimoni Nyata Pengguna, Qaseh Gold telah memberikan impak dan kesan yang positif dalam masa minimum satu minggu (berdasarkan perkongsian testimoni oleh pengguna dan mungkin berbeza mengikut individu). Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik.

SIAPA YANG PERLUKAN QASEH GOLD?

Suami@Ayah, Isteri@Ibu, Warga Emas, Pekerja yang menggunakan tenaga fizikal, Pekerja yang banyak menggunakan tenaga minda@berfikir, Pasangan yang akan mendirikan rumahtangga, Pasangan yang berusaha untuk mendapatkan zuriat, Wanita mengandung, melahirkan & menyusu, Pelajar Universiti@Kolej, Ahli sukan, Kanak-kanak 1 tahun ke atas.

Jom semua… dapatkan formulasi Makanan Sunnah yang paling asli dan paling laris di pasaran ini sekarang juga. Lawati www.qasehgold.com.my

Pendapat Anda? No Comments


Rezeki itu luas dan luas caranya juga untuk menarik dan mmebuka pintu rezeki, termasuk juga dengan cara menjaga hubungan sesama manusia dan keluarga. Berikut adalah 8 tip murah rezeki dengan cara menjaga hubungan sesama kita…

murahrezekihubungan

 1. Senyum itu sedekah. Murahkan diri dengan senyuman sentiasa dan rezeki pun akan murah.
 2. Gembirakan kanak-kanak.
 3. Mendirikan masjid bagi mereka yang masih bujang. Jangan ditunda-tunda kerana Allah swt akan memberi rezeki rumah tangga pula!
 4. Bagi yang sudah berkahwin, jaga hati sesama suami dan isteri selalu. Sayang menyayangi sekeluarga, rezeki pun akan sayang pada kita!
 5. Berbuat baik kepada orang yang lemah ini termasuklah menggembirakan dan meraikan orang tua, orang sakit, anak yatim dan fakir miskin, juga isteri dan anak-anak yang masih kecil.
 6. Bagi suami, isteri, sentiasa bersyukur dengan pasangan hidup sedia ada. Tidak kira apa sahaja kekurangan masing-masing.
 7. Layan semua orang dengan penuh hormat tidak kira miskin atau kaya, tua atau muda. Tidak kira juga pangkat, darjat, atau di mana sahaja kedudukan kita berada.
 8. Gembirakan orang yang berada dalam duka atau sedih.

Jangan lupa tekan SHARE supaya hubungan sesama keluarga dan kenalan anda juga dapat dimurahkan rezeki!

*** Bagi anda yang ingin menyertai Program Intensif 6-bulan Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial (separuh masa), masih belum terlewat lagi oleh kerana kelas akan bermula pada hari Ahad, 9hb MEI ini. Hanya beberapa tempat kosong sahaja lagi. Hubungi Cik Aie di 03-77292277 atau lawati www.OpenEdu.com.my untuk maklumat lanjut dan booking!

3batch

 

Gambar pelajar-pelajar yang telah tamat pengajian 6 bulan bersama kami! Bukan sahaja mendapat ilmu dan membina perniagaan sendiri, tetapi juga mendapat ramai kenalan baru yang saling membantu!

Pendapat Anda? 1 Comment


Next Page »