Menjadi Mentor Jutawan

Saya baru pulang daripada Fraser’s Hill untuk mengendalikan program Millionaires MBA (Massive Bank Account) sebagai Millionaire’s Mentor bersama beberapa international speakers yang lain.

Walaupun saya sering diundang sebagai speaker jemputan untuk topik kekayaan, kali ini agak luar biasa sedikit oleh kerana…

…ramai antara peserta (tertutup kepada 15 penyertaan sahaja- a very elite group) sudah sedia jutawan, namun masih menuntut ilmu lagi untuk menjadi lebih berjaya! Yuran kursus ini adalah >RM15,000… sebab tu yang hadir pun dah kaya raya 🙂

Pengajaran yang amat penting boleh di ambil di sini. Orang berjaya yang bergelar jutawan pun masih melabur mendalami ilmu kekayaan untuk menjadi lebih berjaya. Mereka yang sedia berjaya masih menuntut untuk menambahkan kejayaan.

Ada orang sanggup melabur >RM15,000 untuk ilmu. Ada juga orang yang tak sanggup melabur sedikit pun untuk ilmu.

Anda bagaimana?

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

26 thoughts on “Menjadi Mentor Jutawan

  1. Salam sahabat…

    Pada awalnya, saya memang agak berkira dengan pelaburan minda atau ilmu. Nak beli buku? baik pinjam aje.. (hehehe!)

    Tapi kini, saya sudah berubah. Benar! Pelaburan minda/ilmu memang berbaloi..

    Dengan menghadiri workshop, membeli buku.. akan menjana minda dan idea kita untuk terus maju. Pengalaman bertahun2 pengedali workshop/penulis buku akan kita perolehi dalam beberapa jam/hari. Di sini shj kita sudah menjimatkan ‘umur’ kita untuk berjaya…

    Untuk Sifu, harap dapat berkongsi pengalaman di Millionaire’s Mentor. ;D

  2. bagi pendapat saya, walau bagaimanapun status kewangan kita, perlu sentiasa belajar menimba ilmu untuk pergi ke ‘next level’ disamping dapat membantu lebih ramai orang untuk mereka mencapai taraf kewangan yang dihajati..setelah itu kita akan bertambah jadi ‘jutawan’ lagi..

    ramai jutawan sedia mengajar ramai orang ilmu dan semua yang mereka tahu, dengan itu, akan dapat lebih banyak ilmu…i call this “unlearn process, by teaching others what u’ve learned”..barulah minda bersedia terima lebih banyak ilmu

    kebanyakan jutawan ni selalunya kuat membaca, seperti Corey Rudl, Ken Evoy dan Irfan Khairi..setelah tu mereka mengajar semua yang diketahui disamping terus mencari ilmu baru..idea menjadi lebih baru dan skill bisnes juga jadi baru..semua usahawan patut rajin cari ilmu..tak kira dengan membaca, networking atau seminar..

    pendek kata, join workshop jutawan 🙂

  3. Orang arif kata, “Biar Poket Kosong jangan Otak kosong”.

    Tapi ingat juga jangan pula otak penuh sahaja, tetapi tidak digunakan sehingga poket sentiasa kosong.

  4. ASM wr.wb

    Jangan lah marah Saya baru melabur sikit-sikit dengan cara membeli 1 buku RJJIT. Nak masuk kelas Insyaallah, jika berpeluang nanti. Untuk pengetahuan walaupun buku itu kecil & murah, setelah saya baca dan fahami dengan mendalam banyak ilmu yang dapat dicungkil dan diterjemahkan seperti yang terdapat dalam muka surat 82-83 (Bab 20) Eehem telah saya aplikasi-kan! Untuk makluman semua saya beli buku itu jam 10.00 mlm, iaitu hampir-hampir kedai nak tutup! Isteri saya pun rasa teruja.Bye

  5. Tak rugi melabur pada ilmu. Lagi banyak kita belajar, lagi banyak kita hendak tahu. Belajar bukat setakat di dalam kelas tetapi melalui banyak channel. Rgds. Sharifah Azran Alam

  6. pelaburan pertama,
    buku2, ebook2 dan cd pasal ebiz/kewangan/motivasi = RM1000

    pelaburan kedua join workshop bulan januari nanti = RM760-RM70(diskaun krn beli cd langkah 123 )
    =RM690

    pelaburan >RM10,000, jika dah ada RM1,000,000 dlm akaun saya.

    ok ka ?

  7. Ilmu perlu pada semua orang, sama ada kita sedar atau tidak contoh, ilmu yang kita dapat daripada pengalaman dan tingkah laku bila kita kecil dan tunggang basikal tua atuk yang besar dan ada palang..ha..ha masih ingat? Kita masukkan satu kaki dicelah palang dan kayuh….jatuh kita bangun dan kayuh sampai kita jadi pro dan boleh bawak pembonceng pulak….

    Itu juga ilmu yang kita lalui mengikut keadaan dan perubahan.

    Jika hendak berjaya dan kaya kita perlu berilmu tapi kalau beli 4D tu sayatak berani komenlah

    Wassalam

  8. Tidak adakah cara paling mudah untuk jadi jutawan?

    Lagi cepat anda memperolehi modal yang banyak, maka lagi cepat anda boleh gandakan keuntungan perniagaan anda. betul ke??

  9. Setuju. 🙂 Jangan berkira sangat dalam zaman ni kalau nak maju. Masa cepat berubah, dan yang berilmu sahaja akan menguasai keadaan.

    Wallahu ‘alam.

    PS. Good luck 🙂

  10. Lebih banyak kita tahu….kita akan lebih power….saya setuju dengan pendapat .Insya-Allah…tahun 2007 saya akan melabur untuk join Workshop

  11. kalau jadi kaya aku nak beli rumah 10 buah boleh buat sewa.simpan dalam simpanan tetap melabor dalam pasaran saham. beli tanah banyak banayk naik harga boleh jual dapat untung.

  12. Great work!
    [url=http://rnkanjdt.com/szsq/gxox.html]My homepage[/url] | [url=http://tdtkeifq.com/bzrs/slnn.html]Cool site[/url]

  13. Great work!
    [url=http://rqddjzsu.com/yubu/zvug.html]My homepage[/url] | [url=http://ldtxafaq.com/ngnk/oonh.html]Cool site[/url]

  14. banyak membaca banyak pengetahuan…tapi kalau tak ada duit camna?,,dah lah tak kerja…!nak pi workshop lagilah..Apa kata buat workshop luar dari KL dahlah nak pi jauh,,,mai belah utara pulak

  15. btl tu kak midah..sy berminat utk mengikuti program2 usahawan tapi duit yg membataskan segala2nya…

  16. ye saya setuju tu, kalau nak dapatkan ilmu ni tambah lagi ilmu berkaitan kekayaan, kena le sanggup melabur untuk dapatkan ilmunya.Saya tracbak di blog saya tentang ini.

  17. klo x silap aku, nabu sulaiman pun cas mahal pd raja2x yg dtg nk blaja ilmu kekayaan dgn dia.
    lebih2x mahal dr 15k tu

Leave a Reply

Your email address will not be published.