Luck atau Hard work?

Kejayaan seseorang itu adakah ianya kerana luck (nasib) atau hadrwork (berusaha keras)?

Hari ni kita bincang-bincang sedikit, kerana ianya penting…

  • Contoh seperti ikon2 bilionaire saya sebut semalam, adakah mereka semuanya ber”nasib baik” kerana mencapai status kejayaan berbillion?
  • Lihat juga Bill Gates… adakah Bill Gates ber”nasib baik” kerana menciptakan software yang hampir seluruh dunia menggunakannya?
  • Kisah Donald Trump saya kongsikan post yang lepas, adakah Mr Trump bernasib buruk kerana rugi 1 billion, dan nasib baik pula kerana berjaya memperolehi berbillion billion selepas itu?

So, what is it actually? LUCK atau HARDWORK?

Ianya penting kerana ia akan memberi perspektif kepada kita. If we really think it’s luck all the way, then, itu lah yang kita akan tunggu dan harapkan. If we really think it’s hardwork, maka, itulah yang kita akan lakukan.

Atau is it memang ada orang yang betul2 lucky dalam mencapai kejayaan… macam menang lottery? Apa pendapat anda? 🙂

ps: Bagi yang akan attend Workshop Jutawan Internet Ahad ni, see you soon!

Also, bagi mereka yang confirm RSVP untuk launching saya sebagai duta Impian, U-Mobile… jumpa anda esok pada jam 3.00petang!

Ada tak sesiapa yang nak juga datang ke launching esok 3.00pm @ JW Marriott, tetapi tak sempat reserve tempat? Kalau ada, email info@rahsiainternet.com and kita tengok ada tak lagi tempat kosong…

The following two tabs change content below.
Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) 😉

About Irfan Khairi

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang telah berjaya melahirkan beratus ribu insan menjalankan hidup yang lebih bahagia dan kaya melalui perniagaan. Untuk mendapatkan Irfan Khairi sebagai speaker atau ketahui program-program yang dikendalikan, hubungi 03-77292277 (save kan nombor ini) ;)

52 thoughts on “Luck atau Hard work?

Leave a Reply

Your email address will not be published.